Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Новият брой: Новите визи

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Мила Чернева
4362 прочитания

© Юлия Лазарова


Поддръжка и изграждане на светофари в Столичната община

13.8 млн. лв.

Столичната община обяви обществена поръчка за поддръжка и изграждане на средства за светлинно регулиране на движението на територията й. В рамките на търга се планира поддръжката на 366 светофарни уредби и 41 светофара "бягащ пешеходец", поддържане на съществуващи координационни режими на 100 кръстовища, разработване на нови координирани направления, мониторинг и централизирано управление на светофарните уредби и видеонаблюдението на кръстовищата със светлинно регулиране, поддръжка на системата за управление на трафика и разширяване на обхвата й, поддръжка на системата за видеонаблюдение – 197 кръстовища с 214 видеокамери и разширение на обхвата й и др.

Критериите в търга са два: оценката по технически показатели с тежест 60 точки и предложената цена с 40 точки.

Продължителността за изпълнение е 48 месеца. Общината има право да възложи допълнителна услуга на избрания изпълнител за срок до шест месеца и прогнозна стойност 812.5 хил. лв., ако при изтичане на срока на договора не е проведена процедура или не е приключила и не е сключен нов договор.

Крайният срок за подаване на оферти е 25 септември 2017 г.

Изработване на рекламни материали за Агенцията по заетостта

12.5 млн. лв.

Агенцията по заетостта обяви обществена поръчка за изработване брандиране и доставка на информационни, печатни и рекламни материали, изработване и излъчване или публикуване на медийни формати и брандиране на техническо оборудване. Поръчката е разделена на три обособени позиции, като кандидатите могат да подават оферти за всички тях. Проектът се финансира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Критерият за оценка на офертите е най-ниска цена. Освен това кандидатите трябва да са изпълнили не по-малко от две услуги с предмет, идентичен или сходен с предмета на всяка от позициите, през последните три години.

Крайният срок за подаване на оферти е 2 октомври 2017 г.

Изграждане на автоматизирана система за наблюдение по българско-сръбската граница

4.88 млн. лв.

Главна дирекция "Гранична полиция" към МВР обяви обществена поръчка за изграждане на автоматизирана система за наблюдение по българско-сръбската граница. Поръчката включва доставка на оборудване, инсталиране и интегриране на доставеното оборудване, изграждане на стационарни постове за наблюдение, локален координационен център, обособяване на Регионален координационен център и разширяване възможностите на Националния координационен център в София, извършване на гаранционна поддръжка и обучение на служители. Поръчката е съфинансирана от фонд "Вътрешна сигурност".

Критериите за оценка на офертите са три. Първият е свързан с измерване на качеството с тежест 50%, като включва три подпоказателя: разстояние за разпознаване (recognition) на целта като човек с охлаждаема термовизионна камера, измерено в километри; разстояние за разпознаване (recognition) на целта като човек с неохлаждаема термовизионна камера, измерено в километри; и височина на мачтата /стоманорешетъчната конструкция, измерена в метри. Другите два критерия са цената с тежест 30% и срокът за гаранционна поддръжка с 20%.

Поръчката трябва да бъде изпълнена до 17 септември 2018 г.

Оферти могат да се подават до 2 октомври 2017 г.

Доставка на медикаменти за СБАОЗ "Д-р М. Марков - Варна"

3.9 млн. лв.

Специализираната болница за активно лечение и онкологични заболявания "Д-р М. Марков - Варна" обяви обществена поръчка за доставка на 35 изчерпани медикамента, заплащани от НЗОК извън цената на клиничните пътеки и процедури, за нуждите на болницата.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участниците трябва да са изпълнили минимум две доставки, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка.

Доставките трябва да бъдат изпълнени до 29 февруари 2018 г.

Крайният срок за подаване на оферти е 8 септември 2017 г.

Реконструкция на канализационни клонове в Етрополе

1.6 млн. лв.

Община Етрополе обяви обществена поръчка за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове на територията на града. В обхвата на работния проект за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове се включват общо 2 км главни канализационни клонове и 86 броя сградни канализационни отклонения. След реализацията на проекта практически изцяло ще бъдат реконструирани главните канализационни колектори на гр. Етрополе.

Критериите за оценка на офертите са два: техническата оценка на офертата, която е с тежест 60 точки, и предложената цена с 40 точки.

Оферти могат да се подават до 25 септември 2017 г.

Изграждане на част от канализация на село Краище

1.6 млн. лв.

Община Белица обяви обществена поръчка за изграждане на част от канализация на село Краище. Предвидено е отпадните води от канализационната мрежа гравитачно да достигнат до съществуващ отвеждащ колектор, който се зауства в р. Места. За правилното функциониране на канализационната мрежа съгласно нормативните изисквания се предвижда изграждането на монолитни стоманобетонни шахти от сглобяеми стоманобетонни елементи.

Критериите за оценка на офертите са техническото предложение на участника за изпълнение на поръчката с тежест 60 точки и предложената цена с 40 точки. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот в сферата на строителството за последните три приключени финансови години в размер равен или по-голям от 1.6 млн. лв. Участниците трябва да са изпълнили поне една поръчка с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката (а именно - за строителство), през последните пет години.

Поръчката трябва да се изпълни за 24 месеца.

Крайният срок за подаване на оферти e 19 септември.

Енергийна ефективност на жилищни сгради в София

1.2 млн. лв.

Район "Лозенец" на Столичната община обяви обществена поръчка за обновяване за енергийна ефективност на жилищни сгради във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поръчката е разделена на осем позиции, като кандидатите могат да подават оферти само по една от тях. При откриване на процедурата не е осигурено финансиране за възложените дейности. Договорът ще бъде сключен под отлагателно условие.

Единственият критерий за оценка на офертите е предложената цена. Участниците трябва да са изпълнили строителство по най-малко на два обекта, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка.

Поръчката трябва да бъде изпълнена в рамките на 180 дни.

Крайният срок за подаване на оферти е 4 октомври 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    bramasole avatar :-|
    bramasole

    ОП за изработване на рекламни материали за Агенцията по заетостта на стойност 12 518 333 лв без начислен ДДС?
    И в критериите за възлагане е записано,че "Цената не е единственият критерий за възлагане"... ясно е, че пак ще се "усвояват" ударно средства.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK