Коронавирус в България и по света
Коронавирус в България и по света
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
3 сеп 2017, 14:16, 4251 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Разширяване на системата за гранично наблюдение на българско-турската граница
34.7 млн. лв.

Министерството на вътрешните работи обяви обществена поръчка за разширяване на Интегрираната система за гранично наблюдение на българско-турската граница – изграждане на сензорни линии за наблюдение. Търгът обхваща райони на Гранична полиция в Елхово, останали непокрити от съществуващите сигнално-охранителни системи. Средствата са по споразумението за безвъзмездна финансова помощ, по което миналата година ЕК отпусна на България 160 млн. евро за справяне с мигрантската вълна.
Търгът е за доставка на оборудване, инсталиране и интегрирането му и изграждане на сензорни линии по българско-турската граница в участъците, които все още не са покрити от сигнално-охранителни системи. Всяка сензорна линия ще се състои от неохлаждаеми термовизионни камери, разположени на избрани от участниците позиции. За ограничен брой камери позициите са определени от възложителя, което ясно е описано в техническите изисквания. Задължително е използването на аналитичен софтуер за детекция на движение в зоната на наблюдение на камерите.
Критериите за оценки на офертите са общо три: цената с тежест 30%, срокът за гаранционна поддръжка с тежест 5% и показател, свързан с качеството - с 65%. През последните три години участниците трябва да са изпълнили поне една дейност по изграждане (доставка на оборудване, инсталиране, интегриране и поддръжка) на системи за видеонаблюдение за охрана на обекти от критичната инфраструктура или държавни граници, или големи индустриални обекти, или други полеви обекти.
Поръчката трябва да бъде завършена до 17 септември 2018 г. Оферти могат да се подават до 18 октомври 2017 г.


Доставка на медицински консумативи за Военномедицинска академия
32 млн. лв.

Военномедицинска академия обяви обществена поръчка за периодична доставка на травматологичен и неврохирургичен медицински консуматив по 49 обособени позиции. Участниците в търга могат да участват във всички позиции, в които поискат.
Цената е единственият критерий за оценка на офертите. Възложителят няма изисквания за икономическо и финансово състояние на участниците.
Доставките ще трябва да се изпълнят в рамките на 24 месеца. В случай че през двегодишния период на действие на договора не е достигната прогнозната стойност на поръчката, възложителят си запазва правото при необходимост от продължаване на доставките да удължи срока до 6 месеца на сключения договор за изпълнение на обособената позиция. Крайният срок за подаване на оферти е 10 октомври 2017 г.

Подновяване на железопътна инфраструктура Тулово - Змейово
16 млн. лв.Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за механизираното подновяване на железопътната инфраструктура и съоръженията към нея в междугарието Тулово – Змейово. Дължината на отсечката е 12.3 км. Търгът включва изготвяне на работен проект, изпълнение на строително-монтажни работи и авторски надзор на обекта.
Цената е основен критерий за оценка на офертите с тежест 60%. Останалите два критерия са срокът за изпълнение на поръчката и начинът на изпълнение, като всеки показател е с тежест 20%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти на стойност от 5.5 млн. лв. без ДДС за последните три финансови години. През последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили поне едно строителство (ново строителство, основен ремонт или рехабилитация) на железен път и съоръженията към него, включително железен път за метро.
Поръчката трябва да се изпълни за 240 дни. Оферти могат да се подават до 23 октомври 2017 г.

Извършване на анализи за Изпълнителната агенция по околна среда
14.1 млн. лв.

Изпълнителната агенция по околна среда обяви поръчка за избор на изпълнители за извършване на анализи и проучвания на видовете и природните местообитания в България, предмет на докладване съгласно чл. 17 от Директивата за местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците.
Поръчката е разделена на три позиции: анализи и проучвания за видове и типове местообитания, анализи и проучвания на видовете птици и контрол и валидиране на резултатите от извършените анализи и проучвания. Ако участниците подадат оферти за третата позиция, те нямат право да кандидатстват за първите две и обратното.
Критериите за оценка на офертите са два и с равна тежест - цената и професионалната компетентност на персонала. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три години в размер на прогнозната стойност на всяка позиция.
Поръчката трябва да бъде изпълнена до 31 януари 2020 г. Крайният срок за подаване на оферти е 3 октомври 2017 г.

Удвояване и електрификация на жп път Прилеп - Ведрово
9.4 млн. лв.

Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура" обяви поръчка за удвояване и електрификация на железопътен път в участъка Прилеп - Ведрово от км 29+595 до км 34+885 по III-та жп линия с дължина 5.2 км. В рамките на поръчката ще се изготвят проекти, ще се изпълнят строително-монтажни работи по железен път, контактна мрежа и осигурителна техника, както и ще се извършва авторски надзор.
Критериите за оценка на оферти са предложената цена с тежест 60%, начинът на изпълнение с тежест 35% и срокът за проектиране - с 5%. Кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години от поне 16 млн. лв., като поне 8 млн. лв. трябва да са от сферата на поръчката. За такава се смята проектиране и строителни дейности по ново строителство, модернизация, реконструкция или рехабилитация на железопътна инфраструктура.
Поръчката трябва да бъде изпълнена за 160 дни. Оферти могат да се подават до 26 октомври 2017 г.

Саниране на сгради в Благоевград
4 млн. лв.

Община Благоевград обяви обществена поръчка за изпълнение на инженеринг (проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи) по проекта за обновяване на многофамилни жилищни сгради на територията на общината. Търгът се финансира по оперативна програма "Региони в растеж". Поръчката е разделена на 15 позиции, като кандидатите могат да подават оферти по всички тях.
Критерият за оценка, който е с най-голяма тежест, е предложената цена - 60%. Останалите три показателя са гаранционният срок с тежест 20%, срокът за изпълнение на строителството и срокът за проектиране, всеки с тежест 10%.
Поръчката трябва да се изпълни в срок между 60 и 65 дни. Оферти трябва да се подадат до 6 октомври 2017 г.

 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Каргото на летище София се увеличава Каргото на летище София се увеличава

Броят на пътниците от началото на извънредното положение се е свил 4.3 пъти

7 апр 2020, 298 прочитания

Инвестбанк вече е собственик на активите на "Химко" 3 Инвестбанк вече е собственик на активите на "Химко"

Прехвърлянето е заради неизплатен заем на купувача на фалиралия завода "Метахим импекс"

7 апр 2020, 781 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Apple влиза в надпреварата за бизнеса с чипове на Toshiba

Компанията на Тим Кук има интерес за повече сигурни доставчици на чипове на пазара

Още от Капитал
Бизнес на градус

Моментният недостиг на спирт вече изглежда преодолян, като по складовете има над 4 млн. литра. Цената на литър спирт обаче е 3 пъти по-висока отпреди пандемията

Тяхната първа криза

Финтех компаниите са изправени пред нови предизвикателства заради COVID-19 и първия им сблъсък с икономически проблеми

Глобалната рецесия изглежда неизбежна

Коронавирусът инфектира както търсенето, така и предлагането по света

(Не)платени пътища

Тол системата работи официално вече от месец, на практика - не съвсем

Инстатерапията на Беловски

Художникът Станислав Беловски смесва световната история и българските теми на деня в колажите си

И това ще мине

Как да се съхраним психически по време на пандемия и изолация

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10