С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
10 сеп 2017, 12:44, 4659 прочитания

Най-големите обществени поръчки през седмицата

 • LinkedIn
 • Twitter
 • Email
 • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Възстановяване на проектна скорост Реброво - Своге
12.9 млн. лв.


Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за възстановяване на проектната скорост в междугарието Реброво – Своге, път № 2 в отсечката от км 24+589 до км 32+573. Общата дължина на участъка е 7984 м.


В рамките на поръчката трябва да се изготви работен проект и да се изпълнят строително-монтажните работи. Основният критерий за оценка на офертите е предложената цена с тежест 60%. Останалите показатели са съответно количествен показател за цялостен срок за изпълнение на поръчката (20%), прекъсване на движението на влаковете при изпълнението й (10%) и показател за начин на изпълнение (10%). За последните три финансови години кандидатите трябва да са реализирали минимален общ оборот в сферата, попадаща в обхвата на търга, от поне 4.5 млн. лв. без ДДС.

Освен това през последните пет години кандидатите трябва да са изпълнили дейности, които включват: ново строителство, основен ремонт или рехабилитация на железния път и съоръженията към него, включително железен път за метро. Дейностите могат да бъдат в един или повече договори, но участниците трябва да са завършили поне 5 км жп път, който е въведен в експлоатация.

Поръчката трябва да се изпълни за 240 дни. Оферти могат да се подават до 3 ноември 2017 г.Енергийна ефективност на учебни заведения в Петрич
4.5 млн. лв.


Община Петрич обяви обществена поръчка за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност по проект "Обновяване на образователната инфраструктура и прилежащото дворно пространство в училища и детски градини в град Петрич". Проектът се финансира по оперативна програма "Регионално развитие". Търгът е разделен на четири позиции, всяка за по един обект, но кандидатите могат да подават оферти само по една от тях.

Критериите за оценка на офертите са два с равна тежест: предложената цена и организацията за изпълнение на поръчката. Освен това има изискване през последните три приключили финансови години кандидатите да са реализирали минимални общи обороти в различен размер спрямо позицията, за която кандидатстват. Оборотът трябва да е реализиран в сферата на търга, а именно: строително-монтажни работи за преустройство, реконструкция или основен ремонт на сгради или строителство на нови сгради.

Всяка от позициите трябва да се изпълни в срок между 150 и 300 дни. Оферти могат да се подават до 12 октомври 2017 г.

Доставка на храна за УМБАЛ "Иван Рилски"
2 млн. лв.


Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Иван Рилски" в София обяви обществена поръчка за доставка на готова храна за лежащо болни и дежурен персонал. В рамките на търга е необходимо доставяне на готова храна за приблизително 400 болни и приблизително 45 дежурен персонал дневно. От предложените от възложителя варианти на менюта и пакети за дежурен персонал ще се избират варианти за изготвяне на седмичното меню. Доставките ще се извършват ежедневно по заявки съгласно нуждите на лечебното заведение. Изготвеното седмично меню ще се заявява от страна на възложителя една седмица предварително.

Критериите за оценка са два: предложената цена с тежест 60% и техническото изпълнение с тежест 40%. Кандидатите трябва да са изпълнили минимум един договор с предмет, идентичен с този на поръчката, за последните три години, а именно: за доставка на готова храна за лежащо болни и дежурен персонал на стойност поне 1 млн. лв. за поне една година.

Поръчката ще се изпълнява в рамките на две години. Крайният срок за подаване на оферти е 10 октомври 2017 г.

Развитие и обслужване на информационна система на БНБ
1.38 млн. лв.


Българската народна банка обяви обществена поръчка за развитие и абонаментно обслужване на информационната система "Единно хранилище на данни – отчети за банков надзор (ЕХД-ОБН)" в БНБ. В рамките на търга трябва да се изпълни проектиране, разработка и внедряване на подобрения, изменения и допълнения към информационната система, както и безплатна гаранционна поддръжка на тези актуализации. Освен това ще се изпълни и абонаментно обслужване на информационната система, като то ще се осъществява в обем - период от три години, като това е ориентировъчно на този етап.

Цената е единствен критерий за оценка на офертите. Участниците в търга трябва да са реализирали 1 млн. лв. оборот за последните три приключили финансови години. Освен това трябва да са изпълнили минимум една дейност по проектиране, разработване и внедряване на информационни системи или актуализации на информационни системи през последните три години.

Поръчката ще трябва да се изпълнява в рамките на 36 месеца. Крайният срок за подаване на оферти е 10 октомври 2017 г.

Доставка на системи за практическо обучение за Медицински университет във Варна
1.37 млн. лв.


Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" в град Варна обяви обществена поръчка за доставка на системи за практическо обучение на студенти и специализанти за достигане на специфични диагностични, процедурни и терапевтични техники, използвайки комбинация от симулатори и техния софтуер.
Цената е единственият критерий за оценка на офертите. Няма изискване към финансовото състояние на участниците, но кандидатите трябва да разполагат с поне едно лице - служител/експерт с професионална компетентност за изпълнение на поръчката: да има завършено висше инженерно образование, преминато обучение от производител или негов изключителен представител за извършване на монтаж/инсталация, въвеждане в експлоатация и сервиз на предложената от участника система, както и професионален опит, свързан с изпълнението на предмета на поръчката от поне три години.

Поръчката трябва да се изпълни в рамките на 18 месеца. Оферти могат да се подават до 10 октомври 2017 г.

Ремонт на детска градина в Цар Калоян
515 хил. лв.


Община Цар Калоян обяви обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи за обновяване на целодневна детска градина в града. В рамките на поръчката ще се изпълнят дейности по топлоизолация и подмяна на дограма, изграждане на пет броя детски площадки в дворното пространство на детската градина, подмяна на електрическа инсталация и други.

Критериите за оценка на офертите са два: методологията на работа, която е с тежест 60%, и предложената цена, която е с тежест 40%. Поръчката трябва да се изпълни в рамките на 120 дни. Крайният срок за подаване на оферти е 9 октомври 2017 г.
 • Facebook
 • Twitter
 • Зарче
 • Email
 • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

  Дарение
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Директорът на ING поема управлението на UBS Директорът на ING поема управлението на UBS

Ралф Хамерс ще застане начело на швейцарската инвестиционна банка от есента

23 фев 2020, 898 прочитания

Собственикът на "Девин" ще инвестира 17 млн. евро през тази и следващата година Собственикът на "Девин" ще инвестира 17 млн. евро през тази и следващата година

Средствата са за изграждане на нов логистичен център и смяна на две от производствените линии в завода в гр. Девин

23 фев 2020, 1485 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
 • Допълнителни издания
 • Остъпки за участие в събития
 • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
КЗК не откри имитация при чаените бисквити

Производството е образувано по искане на "Захарен комбинат - Пловдив" срещу "Победа" - Бургас

Още от Капитал
Нов цигарен връх

Rothmans е на път да стане най-търсената марка на пазара

Могат ли БНТ и БНР да останат без реклама

Това е едно от ключовите предложения за промени в Законът за радиото и телевизията, които сектора обсъжда

Отчети това

Как умните електромери могат да намалят сметките за ток

Автогол с еврозоната, мачът продължава

Изборът сега е между по-добро икономическо бъдеще и статуквото

Календар и домашно кино

По-интересните събития от уикенда и седмицата

Кино: "Малки жени"

Дързост и покорство във време на пробуждане

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10