Deloitte отчита рекордни приходи

Deloitte увеличава персонала си с бързи темпове, като заетите в компанията вече са 264 000 души.

Deloitte отчита рекордни приходи

Оборотът на компанията за финансовата година до май е 39 млрд. долара

5319 прочитания

Deloitte увеличава персонала си с бързи темпове, като заетите в компанията вече са 264 000 души.

© Reuters


Консултантската компания Deloitte отчете глобални приходи от 39 млрд. долара за годината, приключваща през май, съобщава Financial Times. Освен това компанията е наела нови 70 000 през същия период.

Deloitte и конкурентите

Така Deloitte си запазва лидерството по приходи сред големите четири в сектора, а основният конкурент Ernst&Young е с годишни приходи 31 млрд. долара. Друга конкурентна група, PricewaterhouseCoopers, все още не е представила своите резултати. Звената за счетоводство и одит, които са гръбнакът на фирмата, бележат по-нисък ръст на приходите от 1%. Броят на персонала расте с бързи темпове, като вече достига 264 000 души. От базираната в Ню Йорк група пресметнаха, че това означава, че на всеки 8 минути са наемали по един човек.

Чрез звеното си за оценяване на риска Deloitte помага на други компании и изготвя стратегии за справяне с потенциални проблеми като киберпрестъпления или регулации. В този отдел е отчетен най-бързият растеж на генерирана сума от 13 пр. пункта. Консултантският отдел бележи ръст на оборота от 10%. Голяма част от генерираните средства в този отдел са разпределени за инвестиции в сферата на технологиите.

През миналата година компанията спечели договори с някои от най-големите компании като GlaxoSmithKline, BAE и BP.

Намеренията на компанията

Изпълнителният директор на Deloitte Пунит Рейнен заяви, че възнамеряват одитът да остане неизменна част от портфолиото на компанията, въпреки че приходите от тази дивизия не са най-високите. Рейнен допълни, че регулаторите оказват сериозно напрежение върху одиторите, което е сред най-големите предизвикателства за компанията. "Регулаторите настояват за пълна съгласуваност с тях, което се отразява на начина ни на опериране в целия свят. Не може да им кажем, че установените стандарти в Обединеното кралство не важат във всички други страни. Регулаторите изискват постоянно високи нива на качество и отговорност.", обясни Рейнен. Той допълни, че поддържането на високи стандарти в одиторския отдел и сътрудничеството с регулаторите ще останат сред основните приоритети на групата. Изпълнителният директор завърши с думите, че брандът и репутацията им са твърде важни и "ако направят компромис с тях, това ще има негативен ефект върху цялата компания".

Инвестиции и иновации

През 2015 г. бяха въведени нови правила от Европейския съюз, според които е задължително да се извършва одит на компания поне на 10 години, а на 20 да се сменя одиторската фирма. Това отключи вълна от нови договори. В резултат на това конкуренцията за водещо място в бранша между Deloitte, PwC, KPMG и EY се ожесточи, като и четирите компании увеличиха инвестициите си в различни иновации. През последните 12 месеца британската група инвестира в партньорството с технологичния гигант Apple, за да повлияе на повече компании да използват мобилната оперативна система iOS.

Консултантската компания Deloitte отчете глобални приходи от 39 млрд. долара за годината, приключваща през май, съобщава Financial Times. Освен това компанията е наела нови 70 000 през същия период.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
mb-3
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал