"ЕКО България" купува 12 бензиностанции от "България лизинг"

Преди това компанията е ползвала обектите под наем

Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на ЕКО.
Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на ЕКО.    ©  Иван Григоров
Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на ЕКО.
Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на ЕКО.    ©  Иван Григоров

"ЕКО България" ще купи 12 бензиностанции от "България лизинг", стана ясно от публичния регистър на Комисията за защита на конкуренцията. Досега обектите също се ползваха от веригата. За "Капитал" от ЕКО обясниха, че решението за придобиването е взето, защото компанията ще продължава да се стреми да подобрява представянето си на пазара, което е част от инвестиционната стратегия и плановете за развитие.

От дружеството отказаха да дадат коментар за стойността на сделката. На въпрос дали се обмисля разрастването на веригата бензиностанции от ЕКО отговориха: "Пазарната експанзия е основен приоритет на дружеството, която включва и откриване на нови обекти, реновиране на съществуващи, обогатяване на портфолиото от продукти и подобряване качеството на обслужване." Няма информация и в кои градове са обектите.

Към момента ЕКО има 86 бензиностанции и 4 петролни бази в страната, а от компанията заявиха, че имат намерение да достигнат до 100 обекта в близко бъдеще, но не се ангажираха със срок.

Изпълнителният директор на "ЕКО България" Алексис Атанасопулус заяви определи разширяването на мрежата от бензиностанции като "естествен процес на развитие", чрез който се стремят да управляват наличните ресурси по най-добрия начин.

През юли в София беше и изпълнителният директор на гръцката петролна компания Hellenic Petroleum, която контролира ЕКО, Григорис Стергюлис по повод 15 години от основаването на веригата бензиностанции. Тогава той заяви, че е амбициран "ЕКО България" да стане лидер на пазара за горива в страната и подчерта, че това включва увеличението на броя на бензиностанциите, както и на предлаганите услуги в тях. На официална пресконференция тогава Стергюлис каза, че пазарът в България е изключително важен за петролната компания. Hellenic Petroleum притежава 52 компании и оперира в България, Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия и Кипър.

Още от Капитал