"Макдоналдс" афишира сътрудничеството си с "Добрев"

Макар веригата да работи с българския производител на млечни продукти вече 5 години, сега е акцентът на рекламна кампания

"Българските доставчици на "Макдоналдс" са десетина, твърдят от компанията
"Българските доставчици на "Макдоналдс" са десетина, твърдят от компанията    ©  Цветелина Белутова
"Българските доставчици на "Макдоналдс" са десетина, твърдят от компанията
"Българските доставчици на "Макдоналдс" са десетина, твърдят от компанията    ©  Цветелина Белутова

Веригата за бързо хранене "Макдоналдс" в България афишира сътрудничеството си с българския производител на млечни продукти "Добрев", като от две седмици в обектите й се предлагат два "маестро бургера" (телешки и пилешки) с кашкавал "Добрев".

Специална рекламна кампания на веригата рекламира предложенията като "Гурме преживяване с родни вкусове". Макар сътрудничеството между двете компании да продължава повече от пет години, сега за пръв път то се обявява публично чрез рекламна кампания, уточни за "Капитал" Росен Добрев, съсобственик на "Добрев трейд".

В тенденцията

Кулинарията, "гурме" ястията и качествените местни продукти в последните години са в центъра на потребителското внимание, като тенденцията не пропуска и България, а много фирми в сектора акцентират върху това в рекламните си кампании. В тази посока явно е решила да работи и веригата за бързо хранене.

"Очевидно маркетингът на "Макдоналдс" е преценил, че е добре да се знае, че се ползват наши сирена. Явно според компанията сме достатъчно интересни за клиентите й. Смятам, че имаме полза един от друг да се афишираме, че работим заедно", коментира Росен Добрев.

От "Макдоналдс" също потвърдиха, че партньорството е от няколко години. "И преди сме работили с продукти на "Добрев". По наши проучвания българският клиент търси местни продукти, произведени в България от местни доставчици. Сега афишираме сътрудничеството с "Добрев", за да докажем, че сме релевантни на искането на българските купувачи", коментира за "Капитал" Христина Малчевска, маркетинг мениджър на "Макдоналдс" в България.

Сандвичите са с пушен кашкавал "Добрев" от краве мляко и са само за българския пазар. "Кампанията този път е по-дългосрочна, идеята е двете предложения да се задържат по-дълго в менюто – 3-4 месеца като начало, но всичко ще зависи от търсенето", коментира Росен Добрев. Според него цената от 8.99 лв. е привлекателна. По думите му в последните години "Макдоналдс" "прави завой" и пазарува "по-интензивно суровини и материали от местни производители на истински натурални продукти, следвайки световната тенденция за по-здравословно хранене".

Българските доставчици

"Българските доставчици на "Макдоналдс" са десетина, като един от тях доставя за ресторанти на веригата и в други държави", уточни Христина Малчевска, но не конкретизира имена. "Критериите, по които ги избираме, са качеството и сигурността. Доставчикът трябва да премине точно определен сертификационен процес по стандарти на "Макдоналдс", коментира още Малчевска.

Фамилия Добрев

Фамилия Добрев отваря мандрата си в с. Драгушиново, Самоков, през 1994 г. Стартира като малка семейна компания и се развива до популярна за потребителите марка млечни продукти, след като през 2011 г. поставя началото на собствена търговска верига, позната на потребителите като "Млекарницата на Добрев".

Днес обектите на "Добрев" са десет в София и един в Бургас. В тях се продават мляко и млечни продукти, както и баници, шоколад, салати, качествени колбаси. Миналата година семейството инвестира в модерна кравеферма край самоковското село Рельово. В нея вече се отглеждат 400 млечни крави. Изграждането й затвърждава бизнес стратегията на компанията - затворен цикъл на производство - от фермата с високопродуктивните животни, през мандрата, до собствените магазини.

Фамилията работи през две фирми - "Добрев трейд", в която е съсредоточено производството и търговията, и "Мистър Чийз", през която се извършват продажбите на сирена на дребно само в нашите магазини, уточни Росен Добрев.
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


12 коментара
 • 1
  cymbaline avatar :-|
  Cymbaline

  Кашкавалът става гурме.

 • 2
  vassilun avatar :-|
  vassilun

  Гурме и боклуците на МакДоналдс са несъвместими!

 • 3
  beljata avatar :-|
  beljata

  Цената от 8.99 е атрактивна ?!? При заплащане от 2-3 лв на час в България,колко пък атрактивна е цената. Луксозния ресторант за бързо хранене Макдоналдс. Junk food

 • 4
  m17 avatar :-|
  m17

  До коментар [#2] от "vassilun":

  Не твърдя че Макдоналдс са полезни продукти но по лични наблюдения храната там е по-качествена и здравословна от поне 70% от продаваните неща в България. Колко гадни банички се продават, колко кучешки кабабчета, колко развалени кмса,рога и копита, колко палмова мазнина и нискокачетвени китайски химии върят ...

 • 5
  m17 avatar :-|
  m17

  До коментар [#3] от "beljata":

  Я погледнете какво ядат масово българите - пица на парче полята обилно с менте майонеза, евтини кебапчета с рога и копита, кайма народна дето джафка или цвили и подобни.
  Дори "заможни" хора - вижте какво върви в моловете. На техен фон макдоналдса е луксозно място с гурме бургери.

 • 6
  m17 avatar :-|
  m17

  До коментар [#2] от "vassilun":

  Вие гурме бургери, популярни в скъпи софийски завадения опитвали ли сте. Е аз обичам бургери и пПоследните 6 месеца пробвах три заведения където цените са поне тройни на макдомалдса. И в трите места останах недоволен - студено кюфте, мазен лук, твърдо хлебче.

 • 7
  eminem9876 avatar :-|
  eminem9876

  До коментар [#3] от "beljata":

  Това е цената за едно меню.
  В Макдоналдс неработи един човек, а работят няколко и това се включва в цената на менюто.
  Не всичко, което се продава е на цена от 9 лева.
  Могат да направят менюто да е 4,5 лева, но това ще доведе до намаляване на цените на всички неща в Макдоналдс.
  В Макдоналдс винаги има клиенти, защото храните макар и вредни са вкусни и е на удобно място.
  В градовете където няма KFC и Subway, Макдоналдс е най-доброто място за ядене на бургери.

 • 8
  cuam4o avatar :-?
  Ангел

  До коментар [#3] от "beljata":

  Къде точно видя ти пък 2-3лв на час? Със сигурност не и в градовете, в които има Макдоналдс.. 3*168 часа = 572лв. Е вероятно ако работиш в чистотата Макдоналдс не е за теб, да.

 • 9
  drilldo avatar :-P
  Георги Георгиев

  8,99 е много атрактивна цена...

 • 10
  t0d0 avatar :-|
  Pandipool

  До коментар [#6] от "m17":

  Кои са тези заведения?
  Аз по-гадни бургери от МакДоналдс не съм ял! Бъргър кинг ми харесват повече, ако говорим за джънк.

  Кристал бургер или Стрийт шефс за по-кофти бургери от МакДоналдс ли ги намирате?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход