"Лидл България" ще продава продукти, изработени по стари семейни рецепти

Веригата започва кампанията "Съхрани родния вкус"

По поръчка на "Лидл България" ще бъдат произведени продукти по уникални, стари семейни рецепти, отличени в кампанията "Съхрани родния вкус" на веригата. Това съобщи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор, на специална пресконференция. По думите й инициативата е продължение на "дългосрочната политика на "Лидл" в подкрепа на българските продукти, българските производители и българския традиционен вкус".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    gimi avatar :-|
    Мавродинов
    • + 3

    Чудесно би било. Но. Те и "Орехите" рекламират рецептите на дядо си, но като чета съставките - пълно менте. Луканка се прави от месо и подправки. А те от протеини, соя и 19 вида Е та.

    Нередност?
  • 2
    cinik avatar :-|
    cinik
    • + 2

    Винаги съм се чудил, как може да има такива яденета като "кавърма по хайдушки". Представете си за момент, как хайдутите вадят 500 гр. свинско от фризера, 1 глава кисело зеле от кацата, 1 бурканче печени чушки, шепа култивирани печурки и индийско орехче на вкус. Заедно бушат и белят на чешмата, после приготвят бульона.... Ами боб по жътварски? Представете си жътварите в полето, някъде около 10 часа спират работата и почват да подлучват сланинката, като от предния ден са изкиснали боба.....Народните специалитети продължават с "риба по манастирски", която рецепта започва с "500 гр. скумрия или херинга". Ще си каже човек, че 19. век не е бил време на Възраждането, а на кулинарната революция. Хайдути, чорбаджии, попове, монаси, сеячи, копачи, жътвари, овчари и воденичари всичките по цял ден са задушавали, запръжвали, варили булони, консервирали печурки, пекли червени чушки, бъркали лютеница, заквасвали млека и месили козунаци. За ракиите и вината да не говорим.

    Нередност?
  • 3
    dow_jones avatar :-|
    dow_jones
    • - 1

    Културните марксисти от Лидъл изведнъж им светна, че са традиционалисти. Абе ей, сладури мамини сладки, правилната ви политика е, да не слагате свинско месо в саламите, че зър мигрантите, ще се почувстват "изключени". Пхахах

    Нередност?
Нов коментар