"Лидл България" ще продава продукти, изработени по стари семейни рецепти
Веригата започва кампанията "Съхрани родния вкус"
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
По поръчка на "Лидл България" ще бъдат произведени продукти по уникални, стари семейни рецепти, отличени в кампанията "Съхрани родния вкус" на веригата. Това съобщи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор, на специална пресконференция. По думите й инициативата е продължение на "дългосрочната политика на "Лидл" в подкрепа на българските продукти, българските производители и българския традиционен вкус".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Чудесно би било. Но. Те и "Орехите" рекламират рецептите на дядо си, но като чета съставките - пълно менте. Луканка се прави от месо и подправки. А те от протеини, соя и 19 вида Е та.
Винаги съм се чудил, как може да има такива яденета като "кавърма по хайдушки". Представете си за момент, как хайдутите вадят 500 гр. свинско от фризера, 1 глава кисело зеле от кацата, 1 бурканче печени чушки, шепа култивирани печурки и индийско орехче на вкус. Заедно бушат и белят на чешмата, после приготвят бульона.... Ами боб по жътварски? Представете си жътварите в полето, някъде около 10 часа спират работата и почват да подлучват сланинката, като от предния ден са изкиснали боба.....Народните специалитети продължават с "риба по манастирски", която рецепта започва с "500 гр. скумрия или херинга". Ще си каже човек, че 19. век не е бил време на Възраждането, а на кулинарната революция. Хайдути, чорбаджии, попове, монаси, сеячи, копачи, жътвари, овчари и воденичари всичките по цял ден са задушавали, запръжвали, варили булони, консервирали печурки, пекли червени чушки, бъркали лютеница, заквасвали млека и месили козунаци. За ракиите и вината да не говорим.
Културните марксисти от Лидъл изведнъж им светна, че са традиционалисти. Абе ей, сладури мамини сладки, правилната ви политика е, да не слагате свинско месо в саламите, че зър мигрантите, ще се почувстват "изключени". Пхахах
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.