Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кирил Кирчев
8424 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка и монтаж на офис обзавеждане за органите на изпълнителната власт

8.5 млн. лв.

Централният орган за покупки към Министерството на финансите обяви обществена поръчка за доставка и монтаж на офис обзавеждане и мебели за нуждите на органите на изпълнителната власт и техните администрации. Тя е разделена на три позиции - доставка и монтаж на офис мебели и столове; на мека мебел за офиси; на мебели за обзавеждане за почивни бази и учебни центрове. Процедурата е с цел сключване на рамково споразумение с 4 компании за всяка позиция със срок от 36 месеца. Процедурата се провежда електронно, чрез уеб базираната Система за електронно възлагане на обществени поръчки (СЕВОП).

Прогнозната стойност на поръчката е 8.5 млн. лв. без ДДС, а критерият за избор е цената. Кандидатите трябва да имат опит и минимален оборот през последните три приключили финансови години за съответните позиции, както следва - 2 млн. лв. за първата, 600 хил. лв. за втората и 50 хил. лв. за третата.

Оферти могат да се подават до 1 ноември 2017 г.

Оценки на инвестиционни проекти за 101 професионални гимназии

4.2 млн. лв.

Министерството на образованието обяви обществена поръчка за изготвяне на оценки на съответствието на инвестиционните проекти, осъществяване на строителен надзор и инвеститорски контрол и актуализиране/изготвяне на технически паспорти на сградите, включени в програмата за модернизация на образователната инфраструктура на 101 професионални гимназии.

Прогнозната стойност на поръчката е 4.2 млн. лв. без ДДС, като финансирането ще бъде по оперативна програма "Региони в растеж". Процедурата е разделена на 7 позиции, като в тях са обхванати всички обекти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за инженеринг по 46 обособени позиции. Критериите за избор на кандидатите са оценка на техническото предложение на организацията за изпълнение на поръчката с тежест 60% и цена с 40%.

Оферти могат да се подават само за една позиция. Изпълнението на дейностите трябва да приключи на 31 март 2019 г., а крайният срок за подаване на оферти е 1 ноември 2017 г.

Доставка на храни и напитки за СУ "Св. Климент Охридски"

3 млн. лв.

СУ "Св. Климент Охридски" обяви обществена поръчка за доставка на храни и напитки, която е разделена на 10 позиции. Всички изисквания за изпълнението, включително прогнозните количества, са описани в техническата спецификация.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 млн. лв. без ДДС. Единственият критерии за избор на компаниите е предложената цена. Кандидатите трябва да имат поне един обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, включени в техническата спецификация по съответната обособена позиция, за която участникът подава оферта. За чуждестранни лица изискването е същото, но в аналогични регистри/списъци съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.

В случай че участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с настоящия критерий за подбор се доказва от лицата, включени в него. От тях се изисква да са внедрили система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008/2015 или неин еквивалент, както и да имат Система за управление на безопасността на храните по международния стандарт ISO 22000:2005.

Крайният срок за подаване на оферти е 25 октомври 2017 г.

Почистване на дъждоотводнителнната канализация на община Варна

3 млн. лв.

Община Варна обяви обществена поръчка за поддържане и почистване на дъждоприемни и ревизионни шахти, дъждоотводнителни канализации, битови площадкови канализации. През годината се планира да се извършва пролетно и есенно почистване на дъждоотводнителната канализация.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 млн. лв. без ДДС, а критерият за избор е предложената цена. Кандидатите трябва да имат регистрация по Закона за управление на отпадъците за извършване на дейност по събиране и транспортиране. Освен това е необходимо да са реализирали годишен оборот от най-малко 1 млн. лв. общо за последните три приключили финансови години.

Срокът на изпълнението е 48 часа, а оферти могат да се подават до 23 октомври 2017 г.

Осигуряване на лекарства за многопрофилна болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали

2.95 млн. лв.

Многопрофилната болница в Кърджали "Д-р Атанас Дафовски" обяви обществена поръчка за доставка на лекарствени продукти, медицински изделия и разтвори, необходими за провеждане на хемодиализно лечение.

Поръчката е разделена на 13 позиции, а кандидатите могат да участват за всички. Прогнозната стойност е 2.95 млн. лв. без ДДС.

Договорът за доставка с избраните компании ще бъде за 24 месеца, а крайният срок за подаване на офертите е 27 октомври 2017 г.

Доставка на копирна хартия за органите на изпълнителната власт

2.65 млн. лв.

Централният орган за покупки към Министерството на финансите обяви обществена поръчка за доставка на копирна хартия - рециклирана и нерециклирана. Тя се провежда в електронната платформа СЕВОП. Процедурата е разделена на две позиции - доставка на рециклирана копирна хартия за срок от 12 месеца и на нерециклирана със същия срок. Рециклираната копирна хартия трябва да отговаря на определени екологични критерии, посочени в техническата спецификация към документацията за участие.

Прогнозната стойност на поръчката е 2.65 млн. лв. Критерият за избор е само цената. От кандидатите се изисква да имат минимален оборот от 1 млн. лв. за първата и 2 млн. лв. без ДДС за втората позиция. Ще бъде сключено рамково споразумение с няколко компании.

Крайният срок за подаване на оферти е 24 октомври 2017 г.

Ремонт на пътища в община Севлиево

2.5 млн. лв.

Община Севлиево обяви обществена поръчка за ремонт на пътища и улици на територията й. Основните дейности включват превантивно поддържане, което основно се състои в изкърпване на уличните асфалтови настилки. При наличие на допълнителни средства ще се направи и частично преасфалтиране на участъци от улици или на цели улици машинно.

Прогнозната стойност на поръчката е 2.5 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор са цената и техническата оценка на офертата - с по 50%. Кандидатите трябва да имат регистрация в Централния професионален регистър на строителя и да разполагат с необходимата техника за извършването на ремонтите. Гаранцията за изпълнение на договора е 2% от стойността му без ДДС.

Оферти могат да се подават до 19 октомври 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
 • 1
  bramasole avatar :-|
  bramasole

  "Доставка на копирна хартия за органите на изпълнителната власт"

  Нали до края на 2018 г. ще се премахне обмена на документи на хартиен носител м/у държавните администрации? Уж още през т. г. започва този процес и той нямало да се ограничи само с онези 12 обявени документа?
  От ДА "Електронно управление" са обявили, че още през м. юни е създаден необходимия технически протокол за обмен на ел. документи. Необходимо ли е да се заявява такова голямо количество копирна хартия?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.