Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кирил Кирчев
8016 прочитания

© Юлия Лазарова


Саниране на сгради в община Добрич

14.27 млн. лв.

Община Добрич обяви обществена поръчка за инженеринг-проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Поръчката е разделена на отделни позиции, като всеки участник може да кандидатства за най-много 20 от тях. Прогнозната стойност на поръчката е 14.27 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор на компаниите са качество - с обща тежест 60% (има подкритерии за)

и цена - с 40%. Участниците трябва да имат регистрация в Централния професионален регистър на строителя и валидна застраховка "Професионална застраховка в проектирането и строителството". Те трябва да докажат, че имат опит в изпълнение на строителство, идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата. Срокът на договора с изпълнителите ще бъде до 12 месеца. Оферти в процедурата могат да се подават до 15 ноември 2017 г.

Доставки на храна за затворите

9.17 млн. лв.

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" обяви обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на едро за нуждите на затворите в Белене, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив и ЗО в Смолян. Тя е разделена на 9 позиции, като прогнозната й стойност е 9.17 млн. лв. без ДДС.

Доставките ще се извършват по предварителна заявка, съгласно техническата спецификация и ценовото предложение на изпълнителя, до достигане на стойността по договора или за срок от 36 месеца. Кандидатите трябва да имат обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, за производство или за търговия с храни на едро от животински и от неживотински произход, с обхват на регистрацията, включващ всички групи храни от предмета на поръчката спрямо позициите, за които подава оферта/и. Така също е необходимо да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата. Краен срок за подаване на офертите е 13 ноември 2017 г.

Лекарства за УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ"

7.65 млн. лв.

УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ" обяви обществена поръчка за доставка на лекарствени продукти за общоболнично приложение. Поръчката е разделена на 11 позиции, като всеки участник има право да представи оферта за една, за повече от една или за всички. Възложителят предвижда възможност за представяне на оферти за част от номенклатурните единици от всяка позиция. Единственият критерий за избор е цената. Участниците трябва да са регистрирани като търговци по българското законодателство или по законодателство на държава от ЕС или страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Трябва да имат право да извършват търговия на едро с лекарствени продукти. Срокът за подаване на оферти е 13 ноември 2017 г.

Канцеларски материали за администрацията

6.9 млн. лв.

Централният орган за покупки (ЦОП) обяви обществена поръчка за доставка на канцеларски материали за органи на изпълнителната власт и техните администрации. Тя се провежда в електронната платформа на ЦОП за възлагане на обществени поръчки СЕВОП на адрес - https://sevop.minfin.bg. Предметът й включва доставка на канцеларски материали, пликове и бланки и различни видове хартия за офиса, за нуждите на възложителите. Разделена е на три позиции, а прогнозната й стойност е 6.9 млн. лв. Единственият критерии за избор е предложената цена. Срокът за изпълнението на договорите с избраните компании е 24 месеца. Оферти могат да се подават до 13 ноември 2017 г.

Медицински изделия за МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол

4.73 млн. лв.

Болницата МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол обяви обществена поръчка за доставка на медицински изделия. Тя е разделена на 48 позиции, а прогнозната й стойност е 4.73 млн. лв. без ДДС. Участниците трябва да има валидно разрешение за търговия на едро с медицински изделия от Изпълнителната агенция по лекарствата в случаите, когато са търговци, или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на съответната държава. Трябва също така да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка през последните три години. От кандидатите се изисква гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора в левове без ДДС под формата на парична сума, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Срокът на договора ще бъде две календарни години или съгласно проектодоговора. Оферти могат да се подават до 9 ноември 2017 г.

Компютърна техника за БНР

2.5 млн. лв.

БНР обяви обществена поръчка за доставка на компютри и периферна техника. Видът на конкретното оборудване, системи, консумативи и количествата ще се определят от възложителя в зависимост от конкретните нужди. Посочените количества съгласно техническата спецификация са прогнозни и БНР не се ангажира с купуването им през периода на действие на рамковото споразумение. Прогнозната стойност на поръчката е 2.5 млн. лв. без ДДС. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката последните три години от дата на подаване на офертата. Както и да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на възлагане на поръчка. Оферти могат да се подават до 15 ноември 2017 г.

Далекосъобщителни услуги за НАП

1.9 млн. лв. без ДДС

Националната агенция за приходите (НАП) обяви обществена поръчка за предоставяне на далекосъобщителни услуги с национално покритие. Тя е разделена на две позиции, а прогнозната й стойност е 1.9 млн. лв. без ДДС. Предметът на поръчката включва предоставяне на фиксирани и мобилни телефонни услуги съобразно специфичните изисквания на НАП. Критериите за избор са техническите показатели на офертата с тежест 40% и цената с 60%. Участниците трябва да имат разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - номера, за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез обществена електронна съобщителна мрежа, както и разрешение за радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа - GSM и/или UMTS. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Оферти могат да се подават до 13 ноември 2017 г.

Саниране на сгради в община Добрич

14.27 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

1 коментар
  • 1
    bramasole avatar :-|
    bramasole

    Държ. администрация е похарчила 139 млн. лв. за е-управление в периода 2014-2016 г. Средствата са отишли за обновяване на компютрите, поддръжка и нов софтуер в министерствата, като не са включени здр. и трансп. министерства, четох в Инвестор.бг.
    В същото време се обявяват ОП за бланки и др. материали на хартиен носител...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.