И Wizz Air пуска линия от София до Атина

Полетите ще са ежедневни и започват на 25 март 2018 г.

   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева
Цените са от 9.99 евро, или 19.99 лв. за еднопосочен билет.

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще лети по още една линия от София. Маршрутът е до Атина, съобщиха от превозвача, а полетите ще са ежедневни и започнат на 25 март 2018 г. В края на септември авиокомпанията обяви, че пуска полети от София до Малага, Ница и Лисабон от март следващата година, след като междувременно стана ясно, че спира да лети до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд от 6 ноември 2017 г. Така единствената дестинация за пътуващите с Wizz Air до Великобритания след 6 ноември остава Лондон, на летище Лутън. Тази година авиокомпанията пусна линии и до Братислава, Катания и вътрешен полет до Варна.

Вече в продажба

Местата по маршрута София - Атина са вече в продажба и могат да бъдат резервирани. Цените са от 9.99 евро, или 19.99 лв. Цената е за еднопосочен билет с включени данъци и задължителни такси. Билетът включва ръчен багаж с максимални размери 55х40х23 см. С обявения нов маршрут до Атина Wizz вече предлага 42 дестинации от трите български летища – София, Варна и Бургас.

Ryanair е другата нискотарифна авиокомпания, която лети от София до Атина Цената на ирландския превозвач за еднопосочен билет след един месец е 14.99 евро.

Първият полет на Wizz Air от София е през септември 2005 г. Оттогава е превозила над 10 млн. пътници от и до трите български летища София, Варна и Бургас, като непрекъснато разширява дейността си, посочват от авиокомпанията.

Към днешна дата Wizz Air има осем самолета в България - седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 служители. През първите девет месеца на 2017 г. над 1.8 милиона пътници са пътували с авиокомпанията от и до България, което е с 41% повече в сравнение със същия период на миналата година, се казва още в съобщението.

Неотдавна унгарската Wizz Air обяви, че започва най-голямата в историята си кампания за набиране на персонал - пилоти и кабинен състав. Фирмата планира да създаде над 1300 нови работни места в Централна и Източна Европа през следващата година, като България също ще бъде сред страните, от които ще се подбират новите кадри. Кампанията на Wizzair се случва в момент, в който най-големият й конкурент - Ryanair, е в лошо положение и за пръв път от години намалява, а не увеличава броя на полетите си. Заради синхронизиране на местните правила с тези на континента ирландската авиокомпания отмени 18 хил. полета между ноември и март.

Още от Капитал