Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кирил Кирчев
5913 прочитания

© Юлия Лазарова


Ремонт и нова сграда на музикалното училище "Филип Кутев" в Котел

2.7 млн. лв.

Министерството на културата обяви обществена поръчка за реконструкция и изграждане на нова многофункционална зала на Националното училище за фолклорни изкуства (НУФИ) "Филип Кутев" в Котел. Проектът включва изграждане на нова спортна и многофункционална зала – Блок №5 от комплекса на училището и преустройство и реконструкция на помещения, разположени в съществуващите сгради на училището. Прогнозната стойност на поръчката е 2.7 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор на изпълнителя са техническо предложение - с тежест от 55%, срок за изпълнение - с 5%, и цена - с 40%.

Всеки участник в процедурата трябва да е регистриран за IV категория строежи в Централния професионален регистър на строителя, като това се отнася и за членовете на обединение, които ще изпълняват строително-монтажни работи. Както и през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, да има изпълнени най-малко две дейности, идентични или сходни с предмета на поръчката.

Срокът за изпълнение е 3 септември 2018 г. Оферти могат да се подават до 17 ноември 2017 г.

Строителство на колектор в община Минерални бани

2.4 млн. лв.

Община Минерални бани обяви обществена поръчка за изграждане на довеждащ колектор и ПСОВ в с. Боян Ботево и довеждащ колектор от с. Ангел войвода до съществуващата канализация на с. Боян Ботево. Прогнозната стойност на поръчката е 2.4 млн. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител е цената. Участниците в процедурата трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчка – четвърта категория, втора група, и да притежава удостоверение за вписване в регистъра за изпълнението на тези строежи. От тях се изисква да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на настоящата обществена поръчка най-много за последните 5 години от датата на подаване на офертата.

Крайният срок за подаване на оферти е 8 ноември 2017 г.

Компютри за Българската армия

1.7 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за доставка на компютри за нуждите на армията. Тя е за настолни и преносими, като обхваща периода от 2017 до 2019 г. Прогнозната стойност на поръчката е 1.76 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор са цената и технически, които са в документацията. От кандидатите се изисква да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата. Те трябва да предоставят гаранция за изпълнение на договора от 1% от стойността му без ДДС, като може да бъде под формата на парична сума, банкова гаранция или застраховка.

Крайният срок за подаване на офертите е 14 ноември 2017 г.

Превоз в община Кърджали

1.55 млн. лв.

Община Кърджали обяви обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема от квотата на общината. Квотата е разпределена в 12 пакета и 13 самостоятелни линии. Критерият за избор на изпълнители е цената. Кандидатите трябва да имат валиден лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на страната или лиценз за извършване на международен превоз на пътници. Както и да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата. Гаранцията за изпълнение на договора е 1% от стойността на договора без ДДС на обособената позиция, за която участникът е избран за изпълнител.

Оферти могат да се подават до 14 ноември 2017 г.

Лекарства за "Комплексен онкологичен център – Пловдив"

1.3 млн. лв.

"Комплексен онкологичен център – Пловдив", обяви обществена поръчка за доставка на лекарства. Тя е разделена на отделни позиции и няма ограничение за кандидатстване. Прогнозната стойност на поръчката е 1.3 млн. лв., а критерият за избор - цената. Участниците трябва да имат разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти, издадено от ИАЛ или от регулаторен орган на друга държава - членка на ЕС.

Минималното изискване, поставено от възложителя, е кандидатите да са извършили минимум една доставка на лекарствени продукти, сходна с предмета на настоящата обществена поръчка, в рамките на три години, считано от датата на подаване на офертата. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 0.5% от стойността на договора без ДДС.

Крайният срок за подаване на оферти е 20 ноември 2017 г.

Ремонт и поддръжка на студентските общежития на УНСС

1.5 млн. лв.

Университетът за национално и световно стопанство в София обяви обществена поръчка за текущи ремонти и денонощно 24-часово аварийно поддържане на всички части на студентските общежития и столове на учебното заведение. Обекти за изпълнение са 12 студентски общежития блокове и студентски стол № 33. Текущите ремонтни работи се възлагат на изпълнителя чрез заявки от възложителя. Плановите ремонти се възлагат с писма, в които се определят ориентировъчни количества и стойности с описание на вида и мястото на ремонта. Прогнозната стойност на поръчката е 1.5 млн. лв. без ДДС. Техническото предложение се образува от сбора на два подпоказателя - програма за управление на дейностите с тежест 80% и преодоляването на рискове - пожар, наводнение, промишлени аварии, земетресение, промяна в икономическата обстановка, промяна на законодателството с тежест 20%. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.

Крайният срок за подаване на оферти е 16 ноември 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Намери ми наемател

Намери ми наемател

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.