С нов завод в Плевен за 30 млн. евро "Малтери суфле" ще утрои производството

Френският собственик е създал отделна фирма, която да се занимава само със земеделие

Появата на новия завод се очаква да доведе и до развитие на земеделието в региона, тъй като тя търси суровини на местно ниво
Появата на новия завод се очаква да доведе и до развитие на земеделието в региона, тъй като тя търси суровини на местно ниво
Появата на новия завод се очаква да доведе и до развитие на земеделието в региона, тъй като тя търси суровини на местно ниво    ©  Надежда Чипева
Появата на новия завод се очаква да доведе и до развитие на земеделието в региона, тъй като тя търси суровини на местно ниво    ©  Надежда Чипева
Строителството се планира да започне през пролетта, а новата мощност ще влезе в експлоатация през есента на 2019 г.

Френската компания Malteries Soufflet, която преди шест години купи завода за малц в Плевен, ще увеличи производството повече от три пъти с инвестиция за 30 млн. евро. Новите мощности ще заработят през есента на 2019 г., с което общият капацитет на предприятието ще достигне 50 хил. т малц годишно. Това е повече от потреблението вътре в страната и затова компанията ще търси да развие износ към съседни държави. Новият завод няма да доведе до утрояване на персонала в Плевен, който в момента е около 40 души, тъй като производството ще е автоматизирано, стана ясно при представянето на проекта в сряда. Компанията ще засили фокуса си и върху въвеждането на нови сортове ечемик и работа със земеделците, за което е било създадено отделно дружество.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар