Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кирил Кирчев
4157 прочитания

© Юлия Лазарова


Доставка на автобуси за Министерството на отбраната

14.8 млн. лв.

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за доставка на нови и рециклирани и/или използвани автобуси. Тя е разделена на осем позиции, като прогнозната й стойност е 14.8 мн. лв. без ДДС. Критериите за избор са цената с тежест от 60 точки, оценка на общ брой места във всички автобуси - с 15 т., гаранционен срок в месеци - с 15 т., и гаранционен пробег в километри - с 10 т. Участниците трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата. С най-много три компании ще бъдат подписани рамкови споразумения за изпълнение за 48 месеца.

Крайният срок за подаване на оферти е 5 януари 2018 г.

Ремонт на детски градини в Сливен

4.02 млн. лв.

Община Сливен обяви обществена поръчка за ремонт на детски градини по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Сливен". Прогнозната стойност на поръчката е 4.02 млн. лв., а финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж". Тя е разделена на 4 позиции - реконструкция, основен ремонт и саниране на детска градина "Детство"; реконструкция на детска градина "Зорница"; реконструкция на детска градина "Мак" и реконструкция на детска градина "Папазян". Срокът за изпълнение на дейностите е 12 месеца. Кандидатите могат да подават оферти само за една позиция. Критериите за избор са цената с тежест от 50 точки, работна програма за изпълнение на строителството - с 25, и управление на критичните точки - с 25. Всеки участник трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на съответната позиция на поръчката.

Оферти могат да се подават до 14 декември 2017 г.

Модулна радиосинтезна система за Варненския медицински университет

1.96 млн. лв.

Медицинският университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна обяви обществена поръчка за

доставка на модулна радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на галий 68, генератор на галий 68 и консумативи за синтез на радиофармацевтици. По този начин ще се внедрят най-съвременни диагностични и терапевтични методи, включително за обучение и квалификация на медицински специалисти в прилагането им за нуждите на Катедрата по образна диагностика и лъчелечение в МУ – Варна, база МБАЛ "Св. Марина" – Варна, Клиника по нуклеарна медицина и метаболитна терапия. Прогнозната стойност на поръчката е 1.96 млн. лв. без ДДС.

Кандидатите трябва да имат валиден лиценз за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, издаден от Агенцията за ядрено регулиране. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен. Необходимо е също така да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, доставки с предмет и обем, които са идентични или сходни с предмета на поръчката. Гаранцията за изпълнение е 2% от стойността на договора.

Крайният срок за подаване на оферти е 18 декември 2017 г.

Реактиви и консумативи за болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново

1.68 млн. лв.

Многопрофилна областна болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново обяви обществена поръчка за доставка на реактиви и консумативи, необходими за дейността на клинична лаборатория, микробиология, вирусология, отделение по трансфузионна хематология и отделение по клинична патология. Поръчката е разпределена в 28 групи, включващи 879 позиции. Оферти могат да се подават за всички позиции. Прогнозната стойност на поръчката е 1.68 млн. лв. без ДДС, а срокът на доставките е 24 месеца. Единственият критерий за избор е цената. Възложителят си запазва правото при необходимост от продължаване на доставките да удължи срока на сключения договор за изпълнение на поръчката. Участниците трябва да имат опит за изпълнение на поръчката. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, се изисква да са изпълнили поне една доставка с предмет и обем, идентичен или сходен с тази на предмета на поръчката.

Крайният срок за подаване на оферти е 18 декември 2017 г.

Храни за детски градини в община Бургас

1.55 млн. лв.

Община Бургас обяви обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за нуждите на детските градини на територията й. Тя е разделена на шест позиции - месо, риба и месни продукти; мляко и млечни продукти; плодове и зеленчуци; консерви - плодови и зеленчукови, и други хранителни продукти; пакетирани стоки и подправки; хляб и хлебни изделия. Видове и предвидени прогнозни количества на хранителните продукти се намират в техническите спецификации. Количествата са приблизително необходими за една година и са съобразени със заложените в бюджетите на детските градини средства. Кандидатите могат да подават оферти за всички позиции. Прогнозната стойност на поръчката е 1.55 млн. лв. Единственият критерий за избор е цената. От участниците се изисква да имат минимален общ оборот от дейности, аналогични на предмета на настоящата поръчка. Размерът му зависи от позицията, за която кандидатстват, и варира от 200 хил. до 600 хил. лв.

Оферти могат да се подават до 18 декември 2017 г.

Подмяна на водопроводна мрежа в Свиленград

1.27 млн. лв.

Община Свиленград обяви обществена поръчка за подмяна на водопроводна мрежа в града. Дейностите включват изготвяне на работни проекти, строителство и осъществяване на авторски надзор. Прогнозната стойност на поръчката е 1.27 млн. лв. без ДДС. Критериите за избор на изпълнител са предложение за изпълнение с тежест от 60 точки и цена - с 40 т. Срокът за изготвяне на работни проекти е до 30 календарни дни, за изпълнение на строително-монтажни работи (СМР) - до 90 календарни дни, а за осъществяване на авторски надзор е през целия срок за изпълнение на СМР до завършване на строителството. Кандидатите трябва да са изпълнили дейности по изготвянето на поне един инвестиционен проект във фаза техническа и/или работна за изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция на водопроводна мрежа с дължина минимум 4 км за последните три години от датата на подаване на офертата. Гаранцията за изпълнение на договора е 1% от стойността на договора без ДДС.

Крайният срок за подаване на оферти е 14 декември 2017 г.

Събиране на отпадъци в община Исперих

1.1 млн. лв.

Община Исперих обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци от територията й. Дейностите трябва да се извършват в 23 населени места на общината и град Исперих. Прогнозната стойност е 1.1 млн. лв. без ДДС. Изборът ще бъде направен по два критерия - цена с тежест 60 точки и методология на изпълнение - с 40 т. Срокът за изпълнение е 23 месеца. От участниците се изисква да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, услуга, чиито предмет и обем са идентични или сходни с предмета на поръчката.

Оферти могат да се подават до 20 декември 2017 г.

Доставка на автобуси за Министерството на отбраната

14.8 млн. лв.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK