Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Кирил Кирчев
10831 прочитания

© Юлия Лазарова


Саниране на сгради в община Варна

7.1 млн. лв.

Община Варна обяви обществена поръчка за проектиране и изпълнение във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тя е разделена на позиции, като участниците в процедурата могат да кандидатстват за най-много 8 от тях. Прогнозната стойност на цялата поръчка е 7.1 млн. лв. без ДДС. Най-важният критерий при избора на изпълнители е цената - с 40 точки, другите са мерки за осигуряване на качество при изпълнение на строителството - с 25, изпълнение на дейности по проектиране - с 13, социални и екологични характеристики - по 6, и срок за изготвяне на инвестиционния проект - с 5. От кандидатите се изисква да докажат, че имат опит в изпълнение на строителство, идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, и минимум една подобна услуга, изпълнена през последните три години. Срокът за изпълнение на договорите е 12 месеца.

Оферти могат да се подават до 28 декември 2017 г.

Доставка на медицински изделия за Военната академия

6.67 млн. лв.

Военномедицинската академия обяви обществена поръчка за периодична доставка на специфичен и ендоскопски консуматив. Тя е разделена на 16 позиции, като доставките трябва да бъдат направени в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен. Прогнозната стойност на поръчката е 6.67 млн. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнители е цената. Доставката се осъществява след заявка в срок до 5 календарни дни, а при спешност - до 1 работен ден. В случай че през двегодишния период на действие на договора не е достигната прогнозната стойност на поръчката, възложителят си запазва правото при необходимост от продължаване на доставките да удължи срока до 6 месеца на сключения договор за изпълнение на обособената позиция.

Крайният срок за подаване на оферти е 22 декември 2017 г.

Третиране на битови отпадъци на общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол

4.2 млн. лв.

Община Дупница обяви обществена поръчка за третиране на смесени битови отпадъци на общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол. Дейностите включват предварително третиране, транспортиране, предаване за оползотворяване (рециклиране, термично или чрез други методи) и предаване за обезвреждане на отпадъци, генерирани на територията на трите общини. Срокът на договора е за 24 месеца, като има възможност да се извърши повторно възлагане за още 24 месеца при идентични на настоящата поръчка обем (19 хил. тона на година), количество на допълнителни услуги и условия. Общата стойност на повторното възлагане е в размер на 2.1 млн. лв. и е включена в стойността на настоящата поръчка от 4.2 млн. лв. без ДДС. От кандидатите се изисква да имат минимален оборот в сферата на предварително третиране на смесени битови отпадъци от 2.1 млн. лв.

Крайният срок за подаване на оферти е 28 декември 2017 г.

Изграждане на ВиК в лесопарк "Росенец"

4.07 млн. лв.

Община Варна обяви обществена поръчка за водоснабдяване и канализация на лесопарк "Росенец" – зона "Хижи" – І етап. Прогнозната стойност е 4.07 млн. лв. Възложителят посочва, че към датата на откриване на процедурата няма осигурено финансиране за целия обем на поръчката. Предвидените в обхвата й дейности се финансират на етапи със средства, осигурени от Предприятието за управление на дейностите по околна среда и други източници. Критериите за избор на изпълнителя са цената - с 50 точки, срок на изпълнение - с 20, и структура и капацитет на участника и гаранционен срок на целия обект - с по 15. Участниците трябва да са изпълнявали строителство, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, през последните 5 години. Гаранцията за изпълнение е 2% от стойността на договора без ДДС със срок на валидност минимум срока за изпълнение на договора, увеличен с 30 дни.

Оферти могат да се подават до 2 януари 2018 г.

Изграждане и поддръжка на коледна украса в община Варна

4 млн. лв.

Община Варна обяви обществена поръчка за техническа поддръжка, ремонтно-възстановителни работи и изграждане на ефектно, архитектурно осветление и коледна украса на територията й. Прогнозната стойност на дейностите е 4 млн. лв. без ДДС. Дейностите включват текущата поддръжка, експлоатация и поддържане на 46 обекта с изградено ефектно и архитектурно осветление на територията на общината, от които 33 със статут на културна ценност. Изборът на изпълнител ще стане само според предложената цена. Кандидатите трябва да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, услуги, чиито предмет и обем са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. Общината ще сключи рамково споразумение с една компания.

Крайният срок за подаване на оферти е 28 декември 2017 г.

Импланти и консумативи за "УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора

2.76 млн. лв.

Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора обяви обществена поръчка за доставка на ортопедични импланти, консумативи и инструментариум за нуждите на ортопедичната операционна. Тя е разделена на 35 позиции, като отделните номенклатури, включени във всяка от тях, са описани в техническата спецификация. Участниците могат да подават оферти за една, за няколко или за всички позиции. Прогнозната стойност на поръчката е 2.76 млн. лв. без ДДС. Срокът на договора ще е за 36 месеца, а критерият за избор е цената. Участниците трябва да притежават разрешение за търговия на едро с медицински изделия от Изпълнителната агенция по лекарствата или друг документ, удостоверяващ правото им да търгуват с медицински изделия, издаден от компетентен орган на друга държава - членка на ЕС. Както и да са изпълнили поне една доставка с предмет и обем, идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, изпълнена през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.

Оферти могат да се подават до 27 декември 2017 г.

Изграждане на зони за отдих в Шумен

1.37 млн. лв.

Община Шумен обяви обществена поръчка за изграждане и ремонт на бордюри, тротоари, оформление на зони за отдих и забавления, както и за пренареждане на паважна настилка на ул. "Цар Освободител" в Шумен. Тя е разделена на 4 позиции, а общата й прогнозна стойност е 1.37 млн. лв. без ДДС. Изпълнителите ще трябва да осигурят и гаранционно поддържане на строежа. Единственият критерий за избор е цената на предложените оферти. От участниците в процедурата се изисква през последните пет години от датата на подаване на офертата да са изпълнили строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката.

Крайният срок за подаване на офертите е 18 декември 2017 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK