Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
1. Европарламентът може да наложи вето на фосфатите в месото
Членовете на комисията на Европейския парламент по обществено здраве и безопасност на храните изразиха сериозни опасения относно въздействието върху здравето на фосфатите, използвани като хранителни добавки. Те се противопоставиха на предложението на Европейската комисия да позволи използването на фосфорна киселина, ди- и трифосфати и полифосфати (E 338-452) в замразеното месо (включително и за дюнери), независимо дали то е овнешко, агнешко, телешко, говеждо или птиче.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.