Най-големите обществени поръчки през седмицата
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Най-големите обществени поръчки през седмицата

Най-големите обществени поръчки през седмицата

3567 прочитания

© Юлия Лазарова


Реконструкция на релсовия път на трамвай Nº5

40.4 млн. лв.

Столична община обяви конкурс за реконструкция на трамвайният релсов път по бул. "Цар Борис III" – от трамвайно ухо "Княжево" до Съдебната палата, с обща дължина от 16 км. Извън обхвата на търга са участъците на пл. "Руски паметник" и кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев". Кандидатите за ремонта следва да са реализирали минимален оборот от подобни дейности в размер на 40 млн. лв. през последните три финансови години. Също така трябва да са изпълнили строителни дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 5 години, и да разполагат с екип от експерти, които имат съответната професионална квалификация за изпълнение на поръчката. Победителят в конкурса ще бъде ангажиран по договора за срок от 20 месеца, а за услугите му е предвиден бюджет от 40.4 млн. лв. без ДДС, осигурени от оперативна програма "Региони в растеж".

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 13 март 2018 г.

Реконструкция и модернизация на Пречиствателна станция за отпадни води в Плевен

27.97 млн.лв.

Община Плевен търси фирма, която да извърши реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ), която обслужва и Долна Митрополия. С избраната фирма ще бъде подписан договор за 30 месеца, като общият прогнозен бюджет възлиза на 27.97 млн. лв. без ДДС. Водещ критерий за класирането на участниците ще е предложената цена (60 точки), а останалото ще зависи от срока за изготвяне на инвестиционния проект (20 точки) и срока за изпълнение (20 точки).

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 19 март 2018 г.

Ремонт на училища във Видин

12.8 млн.лв.

Конкурс за строителни и монтажни работи по проект "Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура" е обявила община Видин. Поръчката включва реконструкция на сградата на ПМГ "Екзарх Антим I", оформяне на околното пространство и изграждането на нов физкултурен салон. Участникът следва да е изпълнил през последните 5 години дейност/и с предмет и обем, идентични или сходни с тези на предмета на обособената позиция на поръчката. Срокът за изпълнение на всички дейности е 3 март 2020 г., като максималният бюджет е 12.8 млн. лв. без ДДС.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 21 март 2018 г.

Ремонт на училища и детски градини във Велико Търново

5.8 млн. лв.

С 5.8 млн. лв. без ДДС по оперативна програма "Региони в растеж" ще бъде извършена реконструкция и модернизация на сградите и прилежащите пространства на редица учебните заведения във Велико Търново. В списъка са детските градини "Ален мак" и "Рада Войвода", СУ "Владимир Комаров", СУ "Г. С. Раковски", както и Спортното училище. Общината е обявила за целта обществена поръчка за избор на фирма, която да изпълни строително-ремонтните работи. Срокът за изпълнение e между 120 и 150 календарни дни за различните обекти.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 15 март 2018 г.

Ремонт на част от пътната мрежа в Балчик

5.7 млн. лв.

Община Балчик е обявила обществена поръчка за рехабилитация на част от пътната мрежа на нейната територия. Поръчката е разделена на три позиции, като оферти могат да се подават както за всяка поотделно, така и за всички накуп. С одобрените кандидати или кандидат ще бъде подписан договор за изпълнение за 100 дни. Прогнозната стойност е 5.67 млн.лв. без ДДС.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 13 март 2018 г.

Обновяване на детски градини в Гоце Делчев

4.6 млн. лв.

Община Гоце Делчев търси да наеме фирма за изпълнение на строителни и монтажни работи за цялостно обновяване на второ основно училище "Гоце Делчев", обединено детско заведение №1 "Калинка" и целодневна детска градина №4 "Радост" в града. Срокът за изпълнение на проекта е една година, а общата прогнозна стойност - 4.6 млн. лв. без ДДС. За да отговорят на изискванията за подбор, участниците следва да прилагат стандарт EN ISO 14001:2015 за опазване на околната среда или еквивалентен с обхват съобразно предмета на възлаганата обществена поръчка.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 8 март 2018 г.

Ремонт на общински пътища в Долна баня

4.6 млн. лв.

Община Долна баня набира кандидати за изпълнение на строително-монтажни работи по проект "Реконструкция и рехабилитация на общински пътища". Става дума за пътя от Долна баня до Костенец (4 км) и от Костенец до х. "Гергиница" (3.5). Победителят в конкурса ще получи 4.59 млн. лв. без ДДС, като в сумата са включени и непредвидени разходи в размер на 5%.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 12 март 2018 г.

Рамково споразумение за ремонти на сгради в община Девня

4.5 млн. лв.

Местните власти в Девня са обявили конкурс за сключване на двугодишно рамково споразумение с три потенциални изпълнителя за извършване на строително-монтажни и ремонтни работи в общински обекти, сгради и съоръжения. Общата прогнозна стойност на проекта възлиза на 4.5 млн. лв. без ДДС. Финансирането на обществената поръчка е със средства от бюджета на общината.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 5 март 2018 г.

МВР ще купува обзорно сензорна система за наблюдение за хеликоптер

4.3 млн. лв.

Министерство на вътрешните работи е решило да закупи обзорно сензорна система за наблюдение за хеликоптер, като за целта е обявило обществена поръчка за избор на фирма, която да достави и монтира оборудването. Изпълнението на проекта ще се извършва в сервизна база на избрания участник. За целта кандидатите следва да разполагат с такава или да могат да я използват под наем. Договорът ще бъде валиден за срок от 5 месеца, за които максималният предвиден бюджет е 4.26 млн. лв. без ДДС. Възложителят не поставя изискване относно годност за упражняване на професионалната дейност, икономическото и финансовото състояние на участниците. Участникът следва да притежава одобрение за организация за проектиране и одобрение за организация за производство на летателни апарати.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 20 февруари 2018 г.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK