Най-големите обществени поръчки през седмицата

Енергийна ефективност в училища и детски градини

16.6 млн. лв.

Проект на Столичната община предвижда основен ремонт или реконструкция за внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на 8 детски градини и училища. Обектите са включени в Инвестиционната програма за градско възстановяване и развитие и се финансират с 16.59 млн. лв. от оперативна програма "Региони в растеж". Обществената поръчка за избор на изпълнители е разделена в отделни позиции.

Крайният срок за подаване на оферти е 4 май.

Ремонт на булеварди в София

8.2 млн. лв.

Столичната община търси строителни фирми, които да извършат рехабилитация на бул. "Асен Йорданов" от бул. "Шипченски проход" до бул. "Христофор Колумб" и на ул. "Искърско шосе" от бул. "Христофор Колумб" до ул. "Димитър Пешев". Част от проекта е и обновяване на трамвайния релсов път и контактно-кабелната мрежа по булевардите "Шипченски проход" и "Асен Йорданов" - от трамвайно ухо "Гео Милев" до бул. "Проф. Цветан Лазаров". Срокът за изпълнение е 270 дни, а с най-голяма тежест за класирането ще е предложената цена. Прогнозираната стойност на ремонтите е 8.2 млн. лв. без ДДС.

Кандидатите могат да подават заявления за участие до 14 май.

Обновяване на пътища в Поморие

5.5 млн. лв.

За реконструкцията на общинските пътища Каблешково-Бургас и Каменар-Поморие местната власт в Поморие е приготвила да плати почти 5.5 млн. лв. без ДДС. Обявената процедура за избор на изпълнител се финансира от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Плановете са ремонтите да продължат не повече от 80 дни.

Срокът за кандидатстване е 9 май.

Обновяване на шосето до АЕЦ "Белене"

5.3 млн. лв.

Община Белене е открила обществена поръчка за реконструкция на пътя до площадката на едноименната атомна централа. Участъкът е дълъг 6.5 км, като освен обновяване на пътното платно ще се изгради и нов тротоар. Част от проекта, на обща прогнозна стойност от 5.3 млн. лв. без ДДС, но в отделна позиция, е и обновяването на шосето от Деков до Кулина вода.

Оферти ще се приемат до 8 май.