"Брадърс Комерс" инвестира 12 млн. лв в нова логистична база

Компанията открива и безплатно Училище за готвачи за заведенията, които снабдява с продукти

Тук ще бъде логистичната база
Тук ще бъде логистичната база    ©  Сашка Панайотова
Тук ще бъде логистичната база
Тук ще бъде логистичната база    ©  Сашка Панайотова

Търговецът на храни "Брадърс Комерс" започва да изгражда нова логистична база, която ще бъде разположена върху 15 000 кв.м. в една от базите на бившето ДЗУ. Инвестицията в нея ще е за над 12 млн. лв., съобщиха от компанията за "Капитал". Собствениците вече са закупили Корпус 8 от бившия завод за дискови и запаметяващи устройства в Стара Загора. Инвестицията се финансира с банков кредит.

Новата база ще разполага с търговска част, складови помещения и офис площи и изложбена част. Ще има и специализираното Училище за обучение на готвачи за заведенията, с които работи компанията. Плановете са учебната база да бъде предоставена за ползване и от Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" в Стара Загора.

В базата ще бъдат назначени на работа около 300 души, с което заетите в "Брадърс Комерс" ще стигнат 500 души.

Нова стратегия в търговията

"Тази инвестиция ще ни даде възможност да разширим бизнеса си и извън България", казаха собствениците Георги и Теньо Георгиеви. Двамата братя виждат възможности да изнасят колбаси и консерви.

"Търговията винаги върви ръка с ръка с производството и потреблението. Искаме да разработим по-различен модел на търговия на едро. Той е свързан с умело планиране. Целта ни е, предвиждайки какво ще бъде потреблението на определени продукти, да подаваме информация на производителите какво, кога и в какви количества да произвеждат за нас. Така ще помагаме и на клиентите ни успешно да развият бизнеса си. Осъзнаваме една основна истина, а именно, че нашият бизнес ще бъде успешен само, ако са успешни и пратньорите ни", каза Георги Георгиев.

Тъй като компанията му снабдява с хранителни продукти стотици заведения в страната, той е наел на работа трима шеф-готвачи с международен опит. Те посещават заведенията, с които работи "Брадърс Комерс" и дават безплатни консултации за това как да направят бизнеса си печеливш, как да изготвят добри сезонни менюта и как да реорганизират и подобрят кухнята си.

Възможности

"Брадърс Комерс" е създадена през 2004 г. и развива търговия на едро и дребно с месо, риба, месни и млечни продукти, замразени и консервирани зеленчуци, пакетирани храни, подправки. Компанията работи с над 9000 партньори и поддържа асортимент от 16 000 продукта. Разполага с по 2 склада в Стара Загора и в София и складови бази в Пловдив и Смолян. Притежава и три хранителни магазина с марката "Крес" в Стара Загора. "Постигаме умерени цени с планиране, с дълги позиции. Когато знаем какво ще е потреблението през зимата, договаряме стоките още през юли и август, казват двамата братя.

Старозагорската компания се снабдява с месо и продукти предимно от български фирми, но работи и с международни партньори, сред които е най-големият износител в Европа на свинско месо - "Карникуест". Затова 60% от свинското месо, предлагано в магазини "Крес", е вносно, а 40% българско. От миналата година компанията зарежда клиентите си и с прясна и замразена риба – пъстърва, шаран, сом, внася ципура и лаврак от Гърция и сьомга от Норвегия. Поддържа също пълната гама от млечни продукти на български производители. През миналата година приходите на компанията са нараснали с 30% по нейни данни. За 2016 те бяха 28 млн. лв.

Още от Капитал

Радиопазарът в България

Радиопазарът в България