Изкуството да правиш хляб

Пекарната The Art of Love предлага 13 вида здравословен хляб, както и сладкарски изделия

Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната може да е едновременно вкусна и здравословна
Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната може да е едновременно вкусна и здравословна
Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната може да е едновременно вкусна и здравословна    ©  Цветелина Белутова
Радостин Великов започва бизнеса си с идеята, че храната може да е едновременно вкусна и здравословна    ©  Цветелина Белутова
Близките планове включват дистрибуция на продуктите и по други магазини, най-вече в София.

След доста години живот в чужбина Радостин Великов решава да се прибере в България с една-единствена цел – да създаде заведение за здравословно хранене. Идеята му идва, докато работи в Гърция, където пазарува от такъв магазин. Първоначално той не е сигурен какво точно да бъде начинанието му – ресторант, бар или пекарна. После попада на помещението в кв. "Лозенец", на крачка от пл. "Журналист", което, оказва се, още през 30-те години на миналия век е работело като фурна – една от първите в столицата. И решението идва от само себе си. Така точно на Свети Валентин през 2014 г. Великов и приятелката му Виктория Николова отварят пекарната The Art of Love. И ароматът на топъл хляб се завръща.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове