"Теленор" започва да приема дигитални плащания по услугите си

Българският телеком предлага услугата след сътрудничество с германската компания Wirecard

Българският мобилен оператор "Теленор" е сключил парнтьорски договор с германската компания за дигитални плащания Wirecard.

Партньорството ще даде на клиентите на оператора възможност за извършване на дигитални плащания директно през мобилното приложение MyTelenor. Така например през него потребителите ще могат да погасяват както своите, така и чужди месечни сметки, да зареждат предплатените си карти и да следят потреблението си по мобилните си пакети, съобщи Wirecard. Клиентите ще могат да изберат информацията по техните платежни карти да се съхранява сигурно от Wirecard, което да позволява лесно плащане, без да е нужно всеки път данните по тях да се въвеждат в приложението. По този начин ще може да се съхранява информация за до 3 платежни карти. Освен това клиентите ще могат да изберат плащанията да стават автоматично всеки месец.

Подобни плащания по задължения към телекомите се предлагат чрез мобилното банкиране на почти всички български търговски банки. Финансови транзакции, peer-to-peer трансфери и безкартови плащания се очаква да бъдат въведени и от друг български оператор А1.

"Wirecard е надежден партньор, с който искаме да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти за удобство на плащанията", коментира Евгения Овчарова, директор "Дигитално изживяване" на "Теленор България". "Много сме щастливи, че привлякохме "Теленор" като наш клиент и очакваме разширяване на партньорските ни взаимоотношения и да разширим дигитализацията на каналите им за продажби", коментира Филипе Ларанхейро, директор телекомуникационни продажби в Wirecard.

Компанията е базирана в Ашхайм, генерирала е приходи за 1.5 млрд. евро за 2017 г. и е партньор по дигиталните плащания на водещи fintech компании и директни банки като Revolut, Monese, Atom, Momzo.

Още от Капитал