Над 70 проекта се борят за 5 млн. лв. от Националния иновационен фонд

Тази година правилата за оценка са променени с цел съкращаване на сроковете и улесняване на фирмите

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

В деветата сесия на Националния иновационен фонд, която приключи на 25 юли, са подадени 72 проекта. Те ще се борят за разпределение на субсидии с общ бюджет 5 млн. лв. Договорите с одобрените кандидати трябва да бъдат подписани до края на годината, защото в противен случай отпуснатите от държавата средства за финансиране на фирмени иновации чрез фонда ще бъдат изгубени.

"Броят на подадените проекти е почти три пъти по-малък от кандидатствалите на предишната, осма сесия. Очевидно проблемите с процедурите и оценяването на кандидатите при предишния кръг и двегодишното забавяне при сключването на договорите си казват думата", коментира за "Капитал" проф. д-р Теодора Георгиева, председател на експертния съвет по иновации към фондация "Приложни изследвания и комуникации".


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.