Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си

Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си

Промените ще повишат комфорта на клиентите и ще подобрят функционалността на конгресните пространства

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.
5479 прочитания

Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) инвестира почти 1.5 млн. лв. в цялостно обновяване на конгресните си зали. "Това е първата толкова мащабна промяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите четири халета в комплекса. Обновяването е важна стъпка за нас, защото ще ни позволи да задържим лидерската си позиция в събитийната индустрия и ще ни помогне да посрещнем подобаващо все по-високите стандарти, които нашите клиенти и партньори очакват да видят", коментира Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

Съчетаване на традиции с иновации

Инвестицията е част от започналата преди няколко години модернизация на ИЕЦ и ще съчетае традицията с иновациите. Мащабната промяна има за цел да повиши комфорта на клиентите и да подобри функционалността на конгресните пространства.

Реновирането обхваща зала "Витоша" (400 кв.м), зала "Родопи" (100 кв.м, която при отваряне към фоайето увеличава пространството си до около 160 кв.м), залите "Рила" и "Пирин", както и фоайе и тераса с обща площ 1100 кв.м.

Мащабната реконструкция залага на модернизация и мултифункционалност. Емблематичната зала "Витоша" ще бъде оборудвана според най-новите тенденции в аудио- и визуалната техника. Благодарение на своята правилна форма, висок таван и липса на колони, залата позволява преобразуването й във всякакъв формат, така че да бъде подходяща за всеки тип събитие. Акустиката в нея ще бъде обновена с най-висок клас материали от германски доставчици.

Осветлението също ще бъде изцяло подновено и модернизирано, като ще се заложи на система Dali от ново поколение - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и усещането за натуралност ще присъства и във всички останали компоненти на залата. При изграждането на интериора се залага на материали от естествени дървесни влакна.

Надградени ще бъдат и интерактивните възможности на пространството. Зала "Витоша" ще бъде оборудвана с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация, следвайки човешкия поглед и създавайки по-широка панорамна гледка.

Другата зала - "Родопи" - след ремонта ще има възможност чрез специални подвижни стени да се трансформира и разшири към прилежащото фоайе. Резултатът ще бъде увеличаване на площите за малки изложения, съпътстващи конферентни събития, позициониране на спонсори и кетъринг услуги. Освен това ще бъдат обновени изцяло стенните облицовки и таваните с цел модернизация на визията и по-добра акустика. В зала "Родопи" предстои също надграждане и увеличаване на техническите възможности чрез вградена техника – озвучаване, мултимедия и екран.

Повече събития, по-добра атмосфера

В резултат на този внушителен ремонт ИЕЦ очаква привличане на нови и качествени международни събития, тъй като внедрените технически средства и функционалности ще отговорят на последните тенденции и новостите в бранша. Сред бъдещите ефекти от модернизацията са също увеличеният брой на събитията, подобреното усещане на аудиторията заради реновираната климатизация, по-добрата акустика и осветление, подобреното обслужване, комплексните услуги и предлагането на решения и съвети за клиентите.

"През летните месеци, които са по-спокойни, са предвидени серия обучения за персонала. Очаква се още в началото на септември да приемем първите събития от есенния календар. Получаваме доста запитвания за този период и затова е важно да приключим навреме с ремонтните дейности", обобщи зам.-управителят на Интер Експо Център Йоан Младенов.

С над 50-годишна история

Със своята над 50-годишна история и хиляди проекти зад гърба си Интер Експо Център е предпочитана локация за провеждане на събития с различен мащаб и формат - конгреси, български и международни B2B изложения, фестивали, концерти, коктейли, галавечери, корпоративни партита.

Интер Експо Център притежава шест изложбени зали и две прилежащи фоайета с обща закрита площ 16 600 кв.м и с 25 000 кв.м открити пространства. Осем конгресни и семинарни зали с обща площ над 2000 кв.м също допринасят за организирането в ИЕЦ на 28 тематични бизнес изложения годишно и за домакинство на над 420 различни събития, които посрещат около 200 хил. посетители. ИЕЦ е член на UFI (Global Association of the Exhibition Industry), на CEFA (Central European Fair Alliance), на Българско конгресно бюро.

Сред предимствата на конгресния и изложбен център са локацията ("Цариградско шосе", буферен паркинг с 1300 места, метростанция на 5 мин. от летището и на 10 мин. до центъра), комплексните услуги, които предлага, професионалните екипи и доверените партньори. Освен това броят и многообразието на залите позволява на ИЕЦ да бъде домакин на събития с различен мащаб – както с 50 души аудитория, така и с 5000+. Наличната инфраструктура също е сред плюсовете, защото позволява на ИЕЦ да домакинства едновременно няколко големи събития, на различни организатори, независими едно от друго.

В следващите години инвестициите в Интер Експо Център ще продължат с обновяването на останалите конгресни зали, на централното фоайе и част от офисите и складовете, както и с цялостно подобряване на качеството на базата и предоставяните услуги, на комфорта и функционалността.

Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) инвестира почти 1.5 млн. лв. в цялостно обновяване на конгресните си зали. "Това е първата толкова мащабна промяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите четири халета в комплекса. Обновяването е важна стъпка за нас, защото ще ни позволи да задържим лидерската си позиция в събитийната индустрия и ще ни помогне да посрещнем подобаващо все по-високите стандарти, които нашите клиенти и партньори очакват да видят", коментира Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.