Иновативната земеделска техника пести разходи и оптимизира производството
21 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Иновативната земеделска техника пести разходи и оптимизира производството

"Интерагри България" АД

Иновативната земеделска техника пести разходи и оптимизира производството

Даниел Минев, изпълнителен директор на "Интерагри България" АД, за успехите на компанията и тенденциите на пазара на агротехника

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

1843 прочитания

"Интерагри България" АД

© "Интерагри България" АД


Визитка

Даниел Минев е изпълнителен директор на "Интерагри България" АД от 2013 г. Преди това заема ключови позиции в енергийните звена на General Electric в Централна и Източна Европа. През 2014 г. получава приза "Агробизнесмен на годината". Завършил е Техническия университет във Варна. През 2003 г. получава магистърска степен по електрическо инженерство във Florida International University, САЩ.

- 2018 беше доста успешна година за нас. Открихме нови продажбено-сервизни комплекси, увеличихме значително екипа си от специалисти, както и пазарния дял на техниката, предлагана от нас. Въпреки трудните климатични условия за земеделския бизнес продължаваме да доказваме на нашите клиенти допълнителната стойност на услугите, които предлагаме, и ненадминатите качества на техниката, част от нашето портфолио. Предизвикателствата на времето променят нагласите на пазара в посока търсене на надеждна и иновативна техника, която пести разходи и оптимизира производството. Това е основното перо, върху което земеделците могат да влияят в бизнеса си, за да постигнат по-висока рентабилност. От своя страна New Holland създава техника, която съчетава изключително качество на продукцията с минимални разходи, създадена да работи оптимално и в най-лошите атмосферни условия с ненадмината производителност.

- "Интерагри България" е създадена през 2013 г. като единствен официален вносител на New Holland за страната, предлагаме и редица премиум марки за прикачен инвентар като добре познатите Gregoire Besson, Kinze, Agrojet, Rauch и др. От самото начало изграждаме собствена мрежа от продажбено-сервизни комплекси в страната, които към момента са 12. Служителите ни наброяват повече от 90, а сервизните специалисти непрекъснато се обучават в тренинг центровете на производителите, с които работим. С всичко това целим да предоставим цялостно обслужване с най-високо качество, гъвкаво и съобразено със специфичните изисквания на клиентите ни. Индивидуалният подход и отношение към клиента за нас е от първостепенно значение и това придава добавена стойност на бизнеса ни.

- Сред моделите, които заслужават специално внимание през настоящата година, са тракторите T5 с трансмисия Auto Command, комбайните CR Revelation с иновативната система за автоматизация IntelliSense, както и единственият по рода си гроздокомбайн на New Holland BRAUD 9000 L, уникален по своите технологични предимства, отличаващ се с мултифункционалност и висока производителност.

Какви финансови облекчения могат да ползват клиентите ви при закупуване на земеделската техника?

- Традиционно пазарът ни е силно зависим от европейските субсидии. Удобството от програмните средства е обяснимо, но в никакъв случай не е решаващо за дългосрочното развитие на земеделието като бизнес. Покупката на земеделска техника е инвестиция, която не се определя само от цената на машината, а от цялостните експлоатационни разходи и не би трябвало да е зависима толкова много от програмни средства.

Пазарът се променя, съществуват много изгодни лизингови схеми. Предлагаме и 5 години удължена гаранция от New Holland за всички трактори и зърнокомбайни, разполагаме с 12 продажбено-сервизни комплекса на територията на цялата страна, имаме сертифицирани сервизи, работещи по изискванията на New Holland, а всичко това придава една допълнителна и дългосрочна сигурност на земеделците.

Какви са тенденциите на пазара на агрогехника в България?

- Покупката на земеделска техника трябва да се разглежда като инвестиция, при която трябва да се мисли дългосрочно, като се вземат предвид всички допълнителни разходи и приходи.

Пазарът е консервативен и твърде зависим от фактори като евросубсидии. Променя се с бавни темпове, а с него и потребителските нагласи. В страната работят около 40 000 трактора и 7000 зърнокомбайна по данни на КТИ. Всяка година се подменят едва 1200 – 1300 трактора и едва 150 - 200 зърнокомбайна. Въпреки изоставащите темпове аз съм оптимист за развитието на пазара, наблюдава се едно постепенно повишаване на търсенето по посока нови технологии, покачване качеството и капацитета на работа, което води след себе си до намаляване на разходите в земеделските стопанства.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK