Основателят на Uber се насочва към "облачните ресторанти" в Южна Корея
Традиционният ресторантьорски бизнес в страната изпитва сериозни трудности поради високите разходи и малкото клиенти


Йорданка Веселинова

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Традиционният ресторантьорски бизнес в Южна Корея изпитва сериозни трудности поради високите разходи за наеми и заплати и все по-малкото клиенти. Промяната е неизбежна и отворя нов вид услуги – "облачни ресторанти", които предлагат само доставки. От своя страна това пък е "апетитна перспектива" за компаниите за доставки, които разрастват своя бизнес.
Главният готвач Юм Юн планира да закрие ресторанта си в богатия квартал Гангнам в Сеул този месец точно поради споменатите причини. Вместо това Юм, който има почти 20-годишен опит в индустрията, е избрал да продава своите авокадо бургери и гевреци само с доставка, наемайки кухненско пространство от 16.5 кв. метра от CloudKitchens на съоснователя на Uber Травис Каланик.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
"Облачни ресторани". Алеле майко!
Вика му се кетъринг и съществува от десетилетия. Да не кажа векове. В нашата изостанала технологично татковина има десетки. Купуваш кухня и правиш доставки. И сайтове за агрегиране на подобни оферти има.
Добре че е юбер, че да открие топлата вода. За разлика от такситата обаче, тук няма да са иноватор.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход