С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
17 юли 2019, 13:50, 2795 прочитания

Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Новият метод може да намали количеството захар в шоколада с до 40%

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.

Методът


Швейцарската компания сега използва патентована технология за превръщане на бялата целулоза, която покрива какаовите зърна, в прах, който съдържа натурална захар. Досега тази част от какаовите зърна не е била използвана като подсладител за шоколада и обикновено се е изхвърляла.

"Това е по-скоро нов начин за производство на шоколад и използване на най-доброто от какаото", каза Александър фон Мейлот, ръководител на производствения процес в компанията.

Тази есен в Япония Nestle ще започне да продава KitKat със 70% тъмен шоколад по новата рецепта, която не включва добавена захар.



Новите възможности

Nestle би могла да използва същия метод за производство на мляко или бял шоколад в бъдеще, заяви още Александър фон Мейлот.

Хранително-вкусовата промишленост е под натиск от страна на потребителите и правителствата, които искат от компаниите да произвеждат по-здравословни продукти поради нарастващото затлъстяване и заболяване от диабет сред населението.

Този ход на Nestle може да утвърди позицията ѝ на лидер в индустрията.

Какво предстои

Най-голямата компания за хранителни продукти планира да използва този метод и в други страни и за различни продукти през следващата година.

"Този метод прави продуктите ни премиум, захарта е евтин продукт", казва Александър фон Мейлот.

Новият 70% тъмен шоколад на Nestle ще има до 40% по-малко захар от повечето еквивалентни шоколади с добавена захар. Съществуващият тъмен шоколад KitKat на Nestle съдържа 12.3 грама захар.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

"Барселона" стана първият футболен клуб с годишни приходи от над 800 млн. евро "Барселона" стана първият футболен клуб с годишни приходи от над 800 млн. евро

В топ 20 са най-много отборите от Висшата лига на Англия

18 яну 2020, 508 прочитания

Мораториум върху вноса на боклуци ще спре заводи за метали, стъкло, пластмаси 4 Мораториум върху вноса на боклуци ще спре заводи за метали, стъкло, пластмаси

Забраната противоречи на европейското законодателство

18 яну 2020, 1191 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Компании" Затваряне
Растежът на "А1 България" продължава и през второто тримесечие

Приходите на телекома нарастават с 4%, а печалбата - с над 9%

Още от Капитал
Критична година за медиите

Предстои промяна на собствеността на eдна от двете най-гледани телевизии - bTV, промяна на медийния закон и избор на нов генерален директор за общественото радио

По Scala-та на добрия вкус

Как домашните рецепти за сладки и соленки на Калина Иванова се превърнаха в продукти за масовия пазар

Скритите мащаби на водната криза

Водният режим в Перник е най-строгият от години насам, но това далеч не е единственото място, където има подобен проблем

Поредното шоу на Ревизоро

Кариерата на новия министър на околната среда и водите в различните управления се движи между бутафория и лобистки поправки

Ново място: Sweet and Lemon

От сурови торти до сaндвичи с омлети и specialty кафе

20 въпроса: арх. Анета Василева

Част от платформата за архитектурна критика и публицистика WhАТА

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10