Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Reuters

Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Новият метод може да намали количеството захар в шоколада с до 40%

4209 прочитания

Reuters

© Reuters


Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.

Методът

Швейцарската компания сега използва патентована технология за превръщане на бялата целулоза, която покрива какаовите зърна, в прах, който съдържа натурална захар. Досега тази част от какаовите зърна не е била използвана като подсладител за шоколада и обикновено се е изхвърляла.

"Това е по-скоро нов начин за производство на шоколад и използване на най-доброто от какаото", каза Александър фон Мейлот, ръководител на производствения процес в компанията.

Тази есен в Япония Nestle ще започне да продава KitKat със 70% тъмен шоколад по новата рецепта, която не включва добавена захар.

Новите възможности

Nestle би могла да използва същия метод за производство на мляко или бял шоколад в бъдеще, заяви още Александър фон Мейлот.

Хранително-вкусовата промишленост е под натиск от страна на потребителите и правителствата, които искат от компаниите да произвеждат по-здравословни продукти поради нарастващото затлъстяване и заболяване от диабет сред населението.

Този ход на Nestle може да утвърди позицията ѝ на лидер в индустрията.

Какво предстои

Най-голямата компания за хранителни продукти планира да използва този метод и в други страни и за различни продукти през следващата година.

"Този метод прави продуктите ни премиум, захарта е евтин продукт", казва Александър фон Мейлот.

Новият 70% тъмен шоколад на Nestle ще има до 40% по-малко захар от повечето еквивалентни шоколади с добавена захар. Съществуващият тъмен шоколад KitKat на Nestle съдържа 12.3 грама захар.

Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
mb-3
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход