Nestle създава нов шоколад без добавена захар
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Reuters

Nestle създава нов шоколад без добавена захар

Новият метод може да намали количеството захар в шоколада с до 40%

3205 прочитания

Reuters

© Reuters


Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.

Методът

Швейцарската компания сега използва патентована технология за превръщане на бялата целулоза, която покрива какаовите зърна, в прах, който съдържа натурална захар. Досега тази част от какаовите зърна не е била използвана като подсладител за шоколада и обикновено се е изхвърляла.

"Това е по-скоро нов начин за производство на шоколад и използване на най-доброто от какаото", каза Александър фон Мейлот, ръководител на производствения процес в компанията.

Тази есен в Япония Nestle ще започне да продава KitKat със 70% тъмен шоколад по новата рецепта, която не включва добавена захар.

Новите възможности

Nestle би могла да използва същия метод за производство на мляко или бял шоколад в бъдеще, заяви още Александър фон Мейлот.

Хранително-вкусовата промишленост е под натиск от страна на потребителите и правителствата, които искат от компаниите да произвеждат по-здравословни продукти поради нарастващото затлъстяване и заболяване от диабет сред населението.

Този ход на Nestle може да утвърди позицията ѝ на лидер в индустрията.

Какво предстои

Най-голямата компания за хранителни продукти планира да използва този метод и в други страни и за различни продукти през следващата година.

"Този метод прави продуктите ни премиум, захарта е евтин продукт", казва Александър фон Мейлот.

Новият 70% тъмен шоколад на Nestle ще има до 40% по-малко захар от повечето еквивалентни шоколади с добавена захар. Съществуващият тъмен шоколад KitKat на Nestle съдържа 12.3 грама захар.

Най-голямата хранителна компания в света Nestle е открила начин да произвежда шоколад без добавяне на захар, като разчита на остатъчен материал от какаото, който е натурален и по-здравословен, каквито са и предпочитанията на потребителите, пише Bloomberg.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK