Компания на "Главболгарстрой" приключва СПА комплекс в Белчин

"Белчин парк" получи 12 млн. лв. кредит от Банка ДСК, с които ще покрие разходите си по проекта

СПА комплекс с къщи и басейни ще започне да работи скоро край Белчин. Проектът е на дъщерно дружество на "Главболгарстрой холдинг" - "Белчин парк", и беше обявен в края на 2015 г. Наскоро компанията получи 12 млн. лв. кредит от Банка ДСК, които ще използва за довършване на комплекса и покриване на направените досега разходи.

Между три планини

Комплексът, наречен "Белчински извор", е разположен върху площ 80 дка край село Белчин между планините Рила, Верила и Плана. Проектът включва СПА комплекс с два басейна (външен и вътрешен) с минерална вода, общо 14 къщи, както и ресторант, заведения и спортни съоръжения. Тази част от комплекса ще започне да работи още този месец. До края на годината пък ще бъде изграден и хотел.

От компанията уточниха, че комплексът е ориентиран към клиенти от средна към висока класа, главно семейства с деца. Къщите ще се отдават под наем, като не се предвижда продажба. От дружеството ще разчитат също комплексът да се използва за групови събития (семинари, конференции и т.н.).

Финансиране

Справка в Търговския регистър показва, че в края на май компанията "Белчин парк" е получила 12 млн. лв. кредит от Банка ДСК. Като обезпечение по заема в полза на банката е вписан залог върху търговското предприятие, а "Главболгарстрой холдинг" е включен като съдлъжник по заема. Кредитът е 10-годишен, като срокът за погасяване е краят на май 2029 г., но има възможност за удължаване. Лихвата е определена като 1-месечен EURIBOR плюс договорена надбавка от 2.27%.

От дружеството уточниха, че кредитът служи за довършване на проекта, както и за покриване на направените разходи по изпълнението му, т.е. за заплащане на задълженията към строителните компании на холдинга, изпълняващи проекта. От отчета на "Белчин парк" за 2018 г. става ясно, че дружеството е получило 14 млн. лв. заем от собственика си. Освен сумата на банковия заем "Белчин парк" е направила инвестиции също в терен, сондаж за минерална вода и проект, казаха от компанията.

"Белчин парк" е еднолична собственост на "Главболгарстой холдинг". Дружеството е регистрирано през 2007 г. с 3.5 млн. лв. капитал и предмет на дейност изграждане и управление на съоръжения с ваканционно и туристическо предназначение.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


6 коментара
 • 1
  borodino avatar :-|
  borodino

  Това е откровена реклама. Старият Пешов е от Билчин и го е феодализирал: крепости, хотели,ии! ресторангЛт, СПА. Още се мъдри в Капитал банерът с тримата Пешови, пчорбаджиите на ГБС.
  Май ще излезе съвсем виртуално разселениетоа и на търговскат"журналистическата" част. Парите не миришат, нали, грантаджии!

 • 2
  uprsport avatar :-|
  Uprsport

  А на шофьорски плаж, какво става. Там работят ли. След две седмици ще пътувам натам, ще намина да ги видя тези разбойници, само стена ли строят или сграда.

 • 3
  evpetra avatar :-|
  evpetra

  Този Цари мали град си е реклама за луксозните хотели в Белчин баня на Георги Първанов и Симеон Пешов, защото кой беше чувал за този малък балнеологичен курорт? А сега агресивната реклама на построеното, а не реставрирано (с европейски пари при това!), незначително римско укрепление направи известен и курорта. Покрай проекта се облажи и Божидар Димитров, разбира се, който паразитираше върху откритията на археолозите, за да пише някакви измислени книги.

 • 4
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  "Нейтив публикациите са форма на реклама, в която маркетинговото послание се комуникира през съдържание. В "Капитал" и "Дневник" тези статии се отбелязват като рекламни с маркер "Съдържание от еди-коя си фирма" и не се маскират като редакционно съдържание."

 • 5
  drilldo avatar :-?
  Георги Георгиев

  Публикувате тази реклама само броени дни след ревностната защита на независимостта между търговския и редакционния отдел. Да не би редакционния да взима пари зад гърба на търговския?

 • 6
  capital avatar :-|
  capital

  Да, така е. Специалните проекти за клиенти са ясно обозначени като такива - във фийда с всички статии с каре, което обозначава, че даден материал е "съдържание от", както и с различното оформление на текстовете и изричния надпис, обозначаващ това - пример за "Главболгарстрой": https://www.capital.bg/partners/gbs/

  Този текст е на мястото си - в рубриката "Компании", както този текст https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/02/3932789_gbs_i_firma_na_vulka_poluchiha_po_sporen_nachin_vodna/ е на мястото си - в рубриката "България".

  Това че определена компания рекламира при нас, не означава, че журналистите ни не трябва да отразяват какво се случва с въпросната компания в съответните им ресори. "Капитал" е бизнес издание, което следи и отразява развитие, проекти, финансови резултати, сливания и придобивания и пр. процеси, случващи се в бизнес и политическата среда.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Данни отложено гледане

Данни отложено гледане