Да трансформираш гигант

Гуидо Журе, главен директор на дигиталните технологии в АВВ

"Често надценяваме какво могат да правят машините, защото им придаваме човешки качества", казва Гуидо Журе
"Често надценяваме какво могат да правят машините, защото им придаваме човешки качества", казва Гуидо Журе
"Често надценяваме какво могат да правят машините, защото им придаваме човешки качества", казва Гуидо Журе    ©  ABB
"Често надценяваме какво могат да правят машините, защото им придаваме човешки качества", казва Гуидо Журе    ©  ABB
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Профил

Гуидо Журе е главен директор на дигиталните технологии от 2016 г. в шведско-швейцарската мултинационална инженерингова група ABB. Той е считан за един от пионерите в областта на Интернет на нещата. Екипът му отговаря за разработка и внедряване на дигиталните решения на ABB. Журе е базиран в Силициевата долина, където прекарва голяма част от кариерата си. След като получава докторска степен по компютърни науки, работи 20 години в Cisco, където достига до ръководител на отдела "Интернет на нещата". Работил е и в Envision Energy и Nokia Technologies.

Компанията

ABB е мултинационален инженерингов гигант, който присъства в над 100 държави с над 147 000 служители в цял свят. Групата произвежда продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и дискретна автоматизация, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Основен фокус в бизнеса са дигиталните решения, които да подкрепят тези бизнес направления.

Приходите на ABB за 2018 г. достигнаха 27.6 млрд. долара. Групата присъства в България от 23 години, където има четири завода, а в края на тази година трябва да отвори пети. Служителите в България са над 2800 души.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.