// K2: Бизнесът / Компании

Маврудът от Винарска изба "Ничев" се цени не само в България
Брането на гроздето е ръчно, технологиите – щадящи, отлежаването на виното е във френски дъбови бъчви
Винарска изба "Ничев" е създадена през 2014 година и е разположена в сърцето на маврудовия регион - с. Златовръх на 10 км от Асеновград. Собствените лозя са в землищата на селата Златовръх и Нови извор. А маврудът в тях е от 40-годишни лози! Той е основата за автентичното вино на Винарска изба "Ничев". Брането на гроздето е ръчно, технологиите – щадящи, отлежаването на виното е във френски дъбови бъчви, които лично д-р Венцислав Ничев подбира.
е-mail: domaine_nitchev@abv.bg

Капитал Градове: Пловдив
Текстът е часът от специалното издание "Капитал Градове: Пловдив". Изданието се разпространява заедно със седмичния "Капитал" в периода 20 - 26 септември.
Какво ще прочетете в "Капитал Градове: Пловдив":
- Пловдив расте икономически и демографски, но е инфраструктурно неподготвен за това
- Буумтаун или как изглеждат икономическите характеристики на Пловдив
- Как се развива пазарът на имоти в града
Още по темата
След 60-годишен минимум през 2018 г. световното производство на вино се е възстановило
от Дневник,11 апр 2019Защо все още не може да се развие винен туризъм в България
Най-предприемчивите винарски изби имат за цел да постигнат между 20 и 50% от приходите си от винен туризъм
24 ное 2018Продажбите на вино надхвърлиха 250 млн. лв.
Износът спада през 2017 г., докато общите приходи растат с 4%, движени от вътрешния пазар
5 ное 2018
Осем компании получиха отличия в конкурса, който се организира за 15-а поредна година
5 дек 2019, 243 прочитания

Общите приходи на компаниите в сектора за 2018 г. са 3 млрд. лв., а заетите са общо 33 хил. души
5 дек 2019, 756 прочитания
4 дек 2019, 2860 прочитания
4 дек 2019, 2371 прочитания
4 дек 2019, 1119 прочитания
5 дек 2019, 1102 прочитания
5 дек 2019, 1094 прочитания
Проектът в Девня значително ще увеличи капацитета за производство на сода бикарбонат до края на 2020 г.