"Активни потребители": "Палмовият продукт измести сиренето в баничките"
Проучване на асоциацията показва отсъствие на сирене в традиционната бърза закуска
Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
От 15 анализирани проби "баници със сирене" в нито една не е открито сирене – в една не е открит пълнеж, в три е установена извара, в седем сиренето е заместено изцяло с палмов продукт, а в четири - частично. Това отчита проучване на асоциация "Активни потребители" на баници със сирене, закупени чрез тайни клиенти от павилиони и търговски обекти в София през септември 2019 г.
Богомил Николов, председател на асоциацията, уточни за "Капитал", че продуктите са закупени от баничарници в центъра и в кварталите "Дружба", "Гео Милев, "Западен парк", "Красна поляна", но не пожела да бъде по-конкретен. "За пръв път не даваме точни координати и имена на търговски обекти, защото сме взели проби само от 15, които веднага ще попаднат в прицела на контролните органи, а останалите 315 например, които правят същите нарушения, ще останат необезпокоявани на пазара", обясни решението Богомил Николов.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
12 коментара
Изберете българското, нали
Така е и при пиците. Идете в която си изберете, поръчайта, оставете 20 мин и след това все едно ядете пластмаса. Но това е положението - не е въпрос само на цена а на манталитет на обслужване.
До коментар [#1] от "Strygalldwir":
Каква връзка има българско-небългарско бе цървул, всичко стана боклук вече.
Разковничето е, че самите сирена са декларирани грешно. Масово сирената под 10 лв./кг. са неизрядни в някое отношение.
До коментар [#1] от "Strygalldwir":
В България се произвежда и качествено, и некачествено. Аз мога да наименувам достатъчно марки с качествено и вкусно сирене. Мога да изредя и ментета.
Апропо, вносно саламурено сирене откъде ще намериш? Може би само гръцко, но и там правят ментета.
Ядем боклуци на поразия!!!!!!!!!!
Затова си купувам основно Гауда и Едам ( в тях поне съм сигурен какво слагат) от големите вериги. Имам и един приятел, който ми доставя фермерско сирене и масло (въпреки, че е по-скъпо). Пица, която не съм правил аз - купувам само в краен случай.
До коментар [#6] от "bat_plamen":
Това е факт, за съжаление. Първата причина е, че всички по веригата търсят приоритетно най-евтиното нещо. От производител, до краен потребител. И втората причина е за съжаление манталитетна. Безкрайно безотговорни към клиентите на хранителните стоки и гостите на ресторантите!
Помня едно интервю на единият от собствениците на Тандем- производителите на колбаси и други месни храни. Той каза в отговор на върпрос: Не бихме произвели нещо, което не бихме давали на собствените си малки деца. Или нещо много близко до това изречение. Самият факт, че се изненадах приятно и запомних това изямление, е показателен за очакванията ми от нашите производители, загнездени в съзнанието ми на потребител. Такова отношение трябва да е стандарт и най-висша морална отговорност на всеки производител на храни! Не би трябвало да е какъвто и да вид скрита или явна реклама!
Забелязал съм, че първото нещо, което хора живели продължително време в чужбина и върнали се наскоро у нас забелязват, е изключително ниското качество на основните хранителни продукти, включително плодове и зеленчуци, които се продават в търговската ни мрежа.
Проверяващият, с когото е интервюто в бТВ каза и един много разочароващ за мен факт. Разликата в себестойността на баничките, ако биха били произведени с истинско бяло сирене би била 20-30 стотинки.
Защо изобщо вредните продукти са разрешени?
Подозрително лице броди из България. Постъпили са множество сигнали в СДВР и ГДБОП за Мария Табакова, представя се като Ралица Мирчева
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.