Американският адвокат Марк Скот е осъден за пране на пари от OneCoin

Изходът на делото в САЩ дава допълнителна тежест на критиките, че създадената от Ружа Игнатова криптовалута е измама

Призналият се за виновен Константин Игнатов (вдясно) беше основен свидетел по делото срещу Марк Скот (вляво)
Призналият се за виновен Константин Игнатов (вдясно) беше основен свидетел по делото срещу Марк Скот (вляво)
Призналият се за виновен Константин Игнатов (вдясно) беше основен свидетел по делото срещу Марк Скот (вляво)    ©  Inner City Press
Призналият се за виновен Константин Игнатов (вдясно) беше основен свидетел по делото срещу Марк Скот (вляво)    ©  Inner City Press

Марк Скот беше признат за виновен в това, че е изпрал около 400 млн. долара постъпления от OneCoin. Новината беше съобщена от независимия журналист Матю Ръсел Лий, който отразява процеса в Twitter и през сайта си Inner City Press. Това се случи, след като в рамките на две седмици и половина съдебните заседатели в Ню Йорк изслушаха над десет свидетели на прокуратурата, включително и самопризнанията на Константин Игнатов, брата на създателката на OneCoin Ружа Игнатовa, който бе арестуван в САЩ през март.

3 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев
  • - 1
  • + 3

  Тоз адвокат прилича по-скоро на couch potato.

  Нередност?
 • kdo52372883
  • + 6

  "Още през октомври попитахме и българската прокуратура за коментар дали тя извършва разследване, тъй като в материали по делото американските им колеги твърдят, че Ружа е плащала подкупи в редица държави, в т.ч и България, за да не бъде разследвана, а също и че изчезването й е предшествано от изтекла информация към нея, че ще й бъде повдигнато обвинение. Над месец по-късно, насред новините около процеса срещу Скот в българските медии, от прокуратурата отговориха, че исканата информация не е обществена по смисъла на ЗДОИ, доколкото е "свързана с евентуална конкретна прокурорска проверка."

  Има си хас, разбира се, че не е обществена! Нещо повече - можем да бъдем сигурни, че наблюдаващият прокурор по тази 'проверка' е същият, който е взимал пари от Ружа, за да и снася инфо по разследването срещу нея - у нас и по света! От което следват три единствено възможни извода:

  1) В Прокуратурата работят само (или поне основно) ибрикчии.
  2) Прокуратурата пак ще проверява себе си, т.е. пореден нонсенс!
  3) Чуждите прокуратури и разследващи органи - т.е. от нормалните държави - трябва незабавно да прекратят обмена на информация с българската Ибрикчийско-Прокурорска Гилдия (ИПГ). В противен случай нито едно международно разследване, в което участва ИПГ, няма да доведе до щастлив крах, пардон, край. Т.е. хепи-енд ще има, но само за разследваните лица. Както и за ибрикчията-прокурор, прибрал като процент съответната сума. Който не вярва, нека само погледне във Фейсбук - и се запита защо и прокурори от най-ниско ниво постват селфита от Сейшелите, Бахамите и прочее. Амин!

  Нередност?
 • 3
  grigoo avatar :-|
  grigoo
  • + 1

  1000пъти ви се каза, че това няма нищо общо с криптовалутите.

  Нередност?
Нов коментар