Петър Дудоленски: Целта е до края на годината да постигнем 100% заетост в Delta Planet Mall

През втората половина на годината в търговския център отваря нов концептуален магазин на ИКЕА

Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall
Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall
Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall
Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall

Профил

Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall, е български предприемач и съдружник в "АП Инвестмънтс". Инвестиционното дружество притежава 50% от Delta Planet Mall в съдружие с Delta Real Estate, член на Delta Holding.

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

За да видите статията, влезте в профила си или се регистрирайте.

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Профил

Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall, е български предприемач и съдружник в "АП Инвестмънтс". Инвестиционното дружество притежава 50% от Delta Planet Mall в съдружие с Delta Real Estate, член на Delta Holding.

Петър Дудоленски е съосновател на най-голямата верига лечебни заведения в България - "Сити Клиник". Член е на управителния съвет на "Аджибадем Сити Клиник". Има богат опит в недвижимите имоти, развитието и управлението на търговски центрове. През годините е обвързан с Mall of Sofia, Mall Plodiv, Mall Ruse.

Как започва за Вас новото десетилетие?

- Новото десетилетие започва със силен старт благодарение на резултатите, постигнати до края на предходната 2019 г. За по-малко от година Delta Planet Mall успя да утвърди своята позиция на най-предпочитания за посещение от варненци търговски център, изпреварвайки преките си конкуренти според две потребителски проучвания. Заедно с това грабна и статуетката в категория "Търговски сгради" в конкурса "Сграда на годината".

Наясно съм, че успехът, постигнат за почти година, поражда сериозни очаквания към нас. Задачата ни е да оправдаем гласуваното доверие на настоящите клиенти и партньори, но и да привлечем нови сред тях, с които да продължим да вървим напред. Амбициозната цел, която сме си поставили, е до края на годината да постигнем 100% заетост в търговския център.

Какъв е отговорът на Delta Planet Mall на актуалната тенденция за диверсификация?

- Разнообразието е онова, което днес се оценява все по-високо от потребителите. Днес те са все по-взискателни. Това, което печели тяхното доверие в дългосрочен план, е предоставянето на преживяване, което се превръща в добавена стойност към обиколката на магазините и пазаруването. Интерактивният модерен интериор и просторните развлекателни зони за забавление на цялото семейство са една от отличителните черти на Delta Planet Mall в това отношение.

Заедно с това търговският център привлича все повече нови търговски марки, представени за първи път във Варна и региона. Сред тях са световноизвестни брандове като Mango, Guess, Desigual, SuperDry, Marc О'Polo, Asics, CCC, Cropp, House, Sinsay, най-голямото Cinema City извън София с 12 зали и единствената във Варна 4DX кино зала, Domino's.

Как влияе нарастващото потребление в онлайн пространството върху развитието на големите търговски центрове?

- Онлайн търговията безспорно се развива с все по-бързи темпове. Социалната природа на човека обаче е онова, което няма да ѝ позволи да измести изцяло потреблението във физическите търговски обекти. Моловете не са единствено място за пазаруване, а и за забавление и по-цялостно преживяване. Те задоволяват изначалната потребност от общуване и среща с хора. От своето основаване до днес Delta Planet Mall се ръководи от стратегията за ритейлтейнмънт и вярвам, че тя се доказва като все по-успешна и до днес.

Как Delta Planet Mall ще запази позицията си на предпочитан партньор и през 2020 г.?

- Ключът към привличането на нови клиенти и партньори е постоянното усъвършенстване чрез надграждане на предходните постижения. През втората половина на годината ни предстои една такава вълнуваща крачка - откриването на нов концептуален магазин на ИКЕА в Delta Planet Mall. Проектът е отлична и устойчива инвестиция, имайки предвид огромния брой поддръжници на шведския бранд в България. С неговото откриване през втората половина на 2020 г. заетостта на Delta Planet Mall ще достигне до 94%.

Магазинът ще замени настоящия център за поръчки във Варна и ще бъде единственият формат от този тип за Източна България. Той ще допринесе за превръщането на Delta Planet Mall едновременно в по-атрактивно място за пазаруване от посетителите и в по-доверен партньор на търговците. Амбицията на екипа ни е да отговорим на търсенето и чрез привличането на други обичани от потребителите брандове, които да отличат търговския център от конкурентите на регионално равнище и да допринесат добавена стойност към клиентите. В голяма степен за това ще спомогне и вече увеличеното търсене на търговски площи след обявяването на навлизането на новата концепция на ИКЕА.

Понастоящем ИКЕА има свой център за поръчки във Варна. Какво налага откриването на нов магазин в Delta Planet Mall?

- Новият магазин на ИКЕА е една съвсем различна концепция на шведската верига, представена за първи път в България. Обектът ще зарадва посетителите си с по-голяма степен на достъпност и удобство. Идеята на ИКЕА е да бъде по-близо до своите потребители във Варна и региона, но този път в своя пълноценен облик. Разположен върху пространство от 8000 кв. метра, 5400 кв. метра от които ще заема магазинът за обзавеждане, той ще предложи повече възможности и вдъхновение на своите клиенти. Очакваме откриването му да повлияе изцяло положително на посещаемостта на търговския център с увеличение в двоен мащаб, както и за повишаване на оборотите на наемателите с 50%.