Чирпанската тайна на българската бира
Базираната в града "Булмалц" е най-големият производител на малц за пивоварната индустрия в страната


Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
*Статията е приключена редакционно преди откриването на първите случаи на заразени с коронавирус в България
Според Закона за чистотата на бирата от 1516 г. за производството й могат да се използват само три съставки: вода, ечемик (малц) и хмел. Тайната на хубавата бира е хубавият ечемичен малц - като изходен материал за ферментацията той дава и силата, и вкуса на алкохолната напитка. На тайната на добрия малц са се посветили собствениците на "Булмалц" в Чирпан - най-големият производител в България на важната за пивоварите суровина. Днес предприятието е с годишен капацитет от 22 хил. тона и работи с почти всички пивоварни у нас - "Загорка", "Карлсберг" ("Пиринско", "Шуменско" и др.), "Болярка", но и с пивовари от Гърция, Сърбия и Северна Македония.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
1 коментар
Статията е интересна, но с една забележка - писали сте:" Тази година се сади ечемик, догодина пшеница, след това царевица, слънчоглед и после отначало. "
Всички изброени култури се СЕЯТ, а не се САДЯТ!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.