Бизнесът на малките сладкарници с авторски рецепти залиня

Затварянето на обектите води до огромен спад на приходите

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Изискването за затваряне на обекти за хранене в страната застигна и производителите на качествени продукти по авторски рецепти. Част от притежателите на сладкарници и пекарни затвориха изцяло, други продължават да изпълняват поръчки за доставки по домовете. И двата варианта обаче носят загуби, твърдят предприемачи.

"Капитал" избрали две малки компании, които подобно на хиляди други работят под натиск, за да разкаже за проблемите и нагласите на собствениците им във време на коронавирус.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се