Enhancv пуска безплатно платформата си за останалите без работа

Българският стартъп дава достъп до платените си продукти в рамките на седмица

Волен Вълков
Волен Вълков    ©  Надежда Чипева
Волен Вълков
Волен Вълков    ©  Надежда Чипева

Българският стартъп за изготвяне на CV-та Enhancv пуска безплатно платената си версия в опит да помогне на хора, които са загубили работата си заради икономическите трусове около коронавируса. Компанията обичайно има две версии в платформата си - основна (безплатна) и професионална (платена) под формата на абонамент с цена от 11 до 20 долара на месец в зависимост от срока му.

Професионалната версия ще стане безплатна за всички в рамките на една седмица от регистрацията им - време, което според компанията би било достатъчно да бъде направено пълно CV. "Дни след като ескалира ситуацията около COVID-19, започнахме да получаваме запитвания от наши потребители, които са били засегнали от кризата. Много от тях се нуждаеха от CV в този момент, но част от тези, които бяха загубили работата си, се чувстваха некомфортно да се абонират за Enhancv", коментира пред "Капитал" Волен Вълков, изпълнителен директор и съосновател на стартъпа.

"Междувременно компании също се свързаха с нас, желаейки да предоставят безплатен достъп до Enhancv на служителите си, които трябва да освободят. Така според тях те като досегашни работодатели биха им помогнали по-лесно да намерят своите следващи такива", добавя Вълков. Първоначално от фирмата решават да направят платформата безплатна само за хората с отделни запитвания, но в крайна сметка я правят свободна за всички.

В труден момент

До момента от предложението на Enhancv, което е отделено на сайта на компанията, са се възползвали стотици хора, без от фирмата да са го рекламирали или разпространявали през социални мрежи.

По този начин Enhancv се отказва и от част от приходите си в нестабилен икономически период, който засяга много стартъпи. Вълков казва, че се наблюдава "цялостен спад" в търсенето на продукта на компанията, "но не такъв, който да се отрази драстично на плановете ни". Екипът на Enhancv не е бил намаляван и за момента фирмата продължава да търси нови попълнения.

Безплатното пускане на платформата ще бъде използвано и като тестова площадка за един от теоретичните планове за бъдещето на Enhancv - платформата да стане изцяло безплатна за крайни клиенти. "Сега е добър момент да си направим заключения какво ще се случи при такъв сценарий", казва още Вълков.

Още от Капитал