Ресторанти на корона диета

След нокдауна, който вирусът нанесе на заведенията, възстановяването ще е бавно и трудно, бизнес моделите ще се променят още, а доставките ще играят все по-важна роля

Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети осезаемо от заведенията в центъра на София
Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети осезаемо от заведенията в центъра на София
Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети осезаемо от заведенията в центъра на София    ©  Цветелина Белутова
Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети осезаемо от заведенията в центъра на София    ©  Цветелина Белутова
Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Темата накратко
  • Възстановяването на бизнеса ще е бавно и трудно и вероятно ще има фалити в сектора
  • Моделите ще се променят още, а доставките до офиси и домове ще играят все по-важна роля
  • Разликите ще започват от по-кратки менюта, по-непретенциозна храна в до скоро бутиковите заведения и ще стигат до по-мащабна промяна на кулинарната сцена на София

"Ресторантите ще продължат да съществуват, защото разчитат на емоционалната човешка нужда от връзка помежду ни. Всичко друго може да стане виртуално, но не и това" - така коментира бъдещето на сектора един от най-известните и титуловани шеф-готвачи в света - Хуан Рока, собственик на El Celler de Can Roca в Каталуня.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове