Борсовото предлагане на акции на "Телелинк бизнес сървисис" започва

Системният интегратор пуска 7% от капитала си в първия транш на публичното предлагане на 8 юни

Иван Житиянов, изпълнителен директор на "ТБС груп"
Иван Житиянов, изпълнителен директор на "ТБС груп"
Иван Житиянов, изпълнителен директор на "ТБС груп"    ©  Надежда Чипева
Иван Житиянов, изпълнителен директор на "ТБС груп"    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Четири месеца след отложената първоначална дата за листване компанията "Телелинк бизнес сървисис груп" излиза на борсата. Собствениците на системния интегратор планират да продадат до 30% от капитала. Тоест няма да има набиране на нови средства. Процедурата ще премине в двата транша, а мениджър по емисията е "Елана трейдинг".

Въпреки забавянето и настъпилата междувременно пандемия параметрите остават без промяна. Първият започва на 8 юни, понеделник, и ще бъдат предложени за продажба 7% от компанията при минимална цена 7.60 лв. за акция. Предлагането ще продължи 10 дни - до 19 юни включително. При успешна продажба на тази цена капитализацията на компанията ще е 95 млн. лв. Вторият транш е предвиден за септември според актуализираната процедура от 1 юни.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.