Какво да търсим в решенията за дистанционна работа

Сигурността е един от най-важните аспекти при новите условия, смятат участниците в уебинара "Индустрия 4.0: Технологични решения за дистанционна работа"

Дистанционната работа определено не е нова тенденция, тя се обсъжда от години, а в редица компании от сфери като информационните технологии отдавна се и прилага. Но преди неочакваната здравна криза за една голяма част от фирмите изпълняването на ежедневните задължения отдалечено беше по-скоро част от бъдещето. Извънредните обстоятелства обаче наложиха да се предприемат бързи действия в посока промяна на бизнес процесите и практиките с цел бърза адаптация към новите условия.

В тази връзка компаниите се изправиха пред взимането на важни решения, от които зависи тяхното бъдещо развитие както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Сред основните теми, които вълнуват организациите, са: какви възможности трябва да предлагат платформите за виртуална комуникация, кои са основните предизвикателства в работата от разстояние и как трябва да се реорганизира бизнесът, когато не може да се посещава офисът. На тези и много други въпроси отговориха участниците в уебинара "Индустрия 4.0: Технологични решения за дистанционна работа", организиран от вестник "Капитал" и платформата Trakia Tech. Модератор на онлайн събитието беше Георги Стоев, макроикономист и председател на Trakia Tech, а участници бяха Йовко Ламбрев, ИТ архитект на инфраструктурни и облачни решения, съосновател на Trakia Tech, Милен Георгиев, CEO на "Екстрапак", и Емил Ивов, основател и ръководител на jitsi.org.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се