"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември

Инвестицията в търговския център е 12 милиона лева

"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември
"Ритейл парк – Ямбол" ще отвори в началото на ноември

Ритейл парк - Ямбол" е почти завършен. Модерният търговски център ще бъде официално открит в началото на ноември 2020 г., обещават инвеститорите от "Трейд Център Ямбол" ООД. Най-после градът ще има своя предпочитан търговски център, който отговаря на всички европейски изисквания.


Благодарим Ви, че чететете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

За да видите статията, влезте в профила си или се регистрирайте.

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Влезте в профила си Регистрация

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Ритейл парк - Ямбол" е почти завършен. Модерният търговски център ще бъде официално открит в началото на ноември 2020 г., обещават инвеститорите от "Трейд Център Ямбол" ООД. Най-после градът ще има своя предпочитан търговски център, който отговаря на всички европейски изисквания.

В един съвременен град като Ямбол подобен търговски център вдъхва самочувствие и се превръща в символ на модерен начин на живот и просперитет. Той допринася за развитие на социалната сфера, търговията и местната икономика.

"Радваме се, че като проектанти сме част от един безспорно положителен за родния ни град проект - "Ретейл парк - Ямбол", казва проектантът арх. Георги Георгиев. Целта на проекта е да подобри градската среда. Инвеститорите са изградили мост над Тунджа на стойност 1.2 млн. лв., който даряват на община Ямбол. Мостът създава пряка връзка между жителите от кварталите "Възраждане" и "Каргон". Община Ямбол пък поема ангажимента да построи пътя след моста и кръгово движение в самия квартал.

В Ямбол в момента няма работещ мол. Когато трябва да пазаруват, жителите на града отиват до моловете в Бургас и Стара Загора или пътуват до Сливен, където има s mall с магазини на H&M и LC Waikiki. Инвестицията в търговския център в Ямбол е в размер на 12 млн. лева, частично осигурена от кредит с публично-частни средства. "Ритейл парк - Ямбол" е разположен върху 33.6 дка близо до централната част на града, на брега на река Тунджа.

По проект в него има 10 магазина и детски кът с обща разгъната площ 10 хил. кв.м, най-големият обект е Lidl - върху 2230 кв.м, сключили сме договори с DM, KiK, LC Waikiki, Mat Star и търговските площи вече са запълнени, казва представителят на инвеститорите Димитър Гочев. Търговският център разполага с 10 магазина и детски кът с обща разгъната площ 10 хил. кв.м.

В самия град търговският комплекс ще заема централна позиция, което ще се способства за изграждането на новия мост над река Тунджа, свързващ комплекса с главната транспортна артерия на града - "Крайречен булевард".

Комплексът ще бъде достъпен тристранно през входове, обезпечени с бариери. Освен възможностите, които ще се предоставят за реклама вътре в комплекса и над входовете на всеки от магазините, още при подхода към моста, от северната страна на реката, ще бъде монтиран "тотем" за поставяне на реклами, с изглед в три посоки и височина от 13,00 м.

Новият търговски център ще бъде еднакво привлекателен както за големите, така и за най-малките му посетители - децата, категорични са инвеститорите. Очаква се той да привлече и много клиенти от съседните градове - Сливен, Бургас, Стара Загора.

Комплексът е изграден върху площ от 33 592 кв.м и съдържа:

- магазин на Lidl от 2230 кв.м;

- сграда, съдържаща шест магазина за универсални стоки с по 650 кв.м всеки, и сграда, съдържаща 3 магазина за универсални стоки с по 1150 кв.м. всеки (точните площи на магазините ще бъдат установени с техническите проекти на сградите);

- определени са места за заведения за хранене, детска площадка и лятна градина.