Дарин Стойков: Няма помощ, оправяй се самичък

Собственикът на бистро "Даро" в София пред "Капитал"

Този текст е част от темата за проблемите на малкия бизнес в корона-кризата. Повече може да прочетете тук, a още истории за това как се справят различни предприемачи - тук, тук, тук, тук, тук и тук.

На 13 март обявиха извънредното положение. Първата заповед затвори абсолютно всичко. Един ден след това дойде корекция на заповедта, която позволи да работим с поръчки за вкъщи. Отворихме прозорците на заведението и започнахме да продаваме през тях. Мислехме, че ще е кратко, но се оказа месеци. После разрешиха да отворим заведенията, но липсват правила, има неясноти, които на практика отварят вратата за административен натиск от проверяващи.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал