"Български пощи" ще доставят пратки на OLX

Това е вторият голям електронен търговец след eMAG, с който започва работа държавната компания

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

"Български пощи" въвежда нова услуга по приемане и доставяне на пратки на ОLX. Това съобщиха от самото държавно дружество. Услугата започва да се предлага от 1 септември, както и инкасирането на дължимите суми по наложен платеж.

Електронната търговия е основната двигателна сила на пощенския пазар от години, като куриерските компании се опитват да предлагат все по-добра услуга на големите електронни търговци. Държавната компания макар и с по-бавни темпове, явно също следва този тренд. Платформата OLX е вторият голям клиент на "Български пощи" след лидера eMAG, като двете са в една и съща група.

Какво се предлага

Подателите на пратки през платформата OLX ще могат да ги изпратят от всяка пощенска станция. Те ще могат да подготвят товарителница преди изпращането на пратката, като в този случай ще ползват 10% отстъпка от цената за тегло при изпращане, обясняват от "Български пощи".

Получателите ще бъдат уведомявани с SMS в деня на пристигане на пратката в избраната от тях пощенска станция. Срокът за получаване ще е от седем календарни дни, като ще има и опция преглед.

И първият партньор

Преди две години от държавната поща съобщиха за новото си партньорство с eMAG. Проектът стартира първоначално с 19 пощенски станции в София. Две години по-късно голяма част от клоновете вече работят с eMAG, като в края на 2019 г. беше съобщено, че броят им се е увеличил до 1600. Получателите се уведомяват с SMS в деня на пристигане на пратката, която трябва да бъде взета до седем календарни дни от получаването й в пощенската станция. Плащането на доставката пък се извършва на място.

Още от Капитал