Пол Търнър от Ocado: Ботовете в складовете ни се движат с четири метра в секунда на 5 мм един от друг

Без ефективността на автоматизацията онлайн разходите на традиционните търговци на храни за един клиент са по-високи, смята инженерният директор за роботиката на Ocado Technology

Бюлетин Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Визитка

Като директор по роботиката в Ocado Technology Пол Търнър е отговорен за проектирането, разработването, тестването и въвеждането в експлоатация на ботовете, мрежите, складовите активи и свързаните с тях системи. Бил е ръководител на отдел "Развитие на автоматизацията". На този пост се е занимавал с управлението на доставката в проекти и продукти на Ocado Smart Platform.

Търнър е инженер магистър по аеронавтика и астронавтика. Посветил е кариерата си на проектиране, разработване и доставка на комплексни продукти. Преди да се присъедини към Ocado през 2017 г., е прекарал 20 години в технически и управленски роли в автомобилната индустрия, фокусирани върху електрониката, софтуера и електрическите превозни средства.

Той ще вземе участие в конференцията Ecommerce and Retail Summit: Restart, Reconnect, Rechain, която ще се проведе онлайн на 5 ноември. Събитието се организира от "Капитал" и ще постави акцент върху предизвикателствата, адаптацията и развитието на ритейла в един постпандемичен свят. Лекцията му е за ключовата роля на роботизацията и изкуственият интелект за осигуряване на устойчиви и умни онлайн магазини за хранителни стоки преди, по време и след пандемията.

Какви ще бъдат следващите стъпки в технологичната (р)еволюция на ритейла?


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове