Иван Александров от eBag: Назначихме над 150 души за 2 месеца, сега търсим още 100

Основателят на компанията за онлайн търговия с храни очаква, че 2021 г. също ще бъде силно повлияна от пандемията

Иван Александров e основател и изпълнителен директор на онлайн супермаркета eBag. Професионалният му път в годините преди това е свързан с дигитална агенция ilyan.com, към която се присъединява през 2008 г. В този момент екипът на агенцията се състои от четири души. Следват няколко години бурно развитие. През 2014 г. напуска агенцията и оставя екип от над 50 души с офиси в София, Лондон и Букурещ.

Заедно със свои партньори през 2013 г. създава платформата Capt'n Social, която позволява на бизнесите сами да създават свои facebook приложения.

Година по-късно се ражда идеята за eBag. През 2015 г. Александров започва съвместна работа с веригата "Фантастико" по своя проект, а през 2018 г. eBag стартира самостоятелна дейност. Днес компанията е лидер в България в областта на онлайн пазаруването на хранителни продукти.

Основателят й ще бъде сред участниците на форума на "Капитал" Ecommerce and Retail Summit: Restart, Reconnect, Rechain, която ще се проведе онлайн на 5 ноември. Събитието поставя акцент върху предизвикателствата, адаптацията и развитието на ритейла в един постпандемичен свят. Александров ще се включи в дискусията за успешните стратегии в условията на нарастващо търсене в електронната търговия.

Кои са най-големите предизвикателства след COVID-19 пандемията за вашия бизнес?


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се