Wizz Air започва да предлага чартърни полети

Кризата в авиацията приземи огромен брой самолети, за които се търси възможност за бизнес

   ©  Цветелина Белутова
   ©  Цветелина Белутова

Нискотарифната компания Wizz Air обяви, че започва да предлага гъвкави чартърни полети. Новата услуга на компанията за персонализирани пътувания не е изненада предвид тежката криза в авиационния сектор и огромния свободен капацитет самолети след срива на пътуванията и полетите в резултат на пандемията от коронавирус.

Решението беше обявено от унгарската компания на 4 декември. Чартърните полети ще бъдат както в съществуващата мрежа на компанията, така и извън нея. "Услугата е достъпна за корпоративни пътувания, поощрителни и наградни пътувания за служители, обиколки с няколко спирки и полети за репатриране и включва опция за цялостно персонализиране, съобразявайки се нуждите на клиента", обясняват в съобщение от компанията.

Новата услуга

Чартърната услуга на Wizz Air ще предоставя на компании и организации възможност за организиране на пътуване на групи до 239 пътници. Джордж Михалопулос, главен търговски директор в Wizz Air, заяви: "През тази предизвикателна година ние успяхме да адаптираме умело нашите операции и услуга за репатриране. Сега ние разширяваме тази услуга с цел да помогнем на по-големи групи, от спортни отбори и оркестри до фирми и държавни агенции".

Компанията оперира полетите си със 134 самолета Airbus - A320 и A321. Опцията за персонализиране на чартърните полети също така идва като допълнение на вече съществуващите услуги за репатриране на Wizz Air. От март авиокомпанията е изпълнила над 50 репатриращи полета, връщайки над 3600 пътници у дома.

Плановете на лоу коста

Нискотарифните компании преживяха удари по няколко линии през тази година. От една страна, това е сриването на пазара, а от друга, те се оказаха в неконкурентна позиция спрямо националните авиопревозвачи част, от които получиха сериозни помощи от правителствата.

Въпреки това нискобюджетните авиокомпании не спират с плановете си, като наскоро, като в началото на декември Wizz Air обяви откриването на новата си база на летище Кардиф, която е четвъртата на компанията във Великобритания. А Ryanair увеличи броя на поръчаните от Boeing самолети от 135 на 210.