Веригата фитнеси Next Level обяви начало на кампанията "Красив ум в красиво тяло"

Безплатни тренировки и срещи с психолога Ани Владимирова борят коронавирус депресията

Веригата фитнеси Next Level обяви начало на кампанията "Красив ум в красиво тяло"
Веригата фитнеси Next Level обяви начало на кампанията "Красив ум в красиво тяло"

Веригата концептуални фитнеси Next Level обяви начало на своята кампания "Красив умв красиво тяло". Тя ще осигури подкрепа на всеки, който иска да пребори предизвикателствата пред тялото и ума си, наложени от "новото нормално". Next Level са известни с многокомпонентните тренировки Les Mills, достъпни само в техните зали и отдавна познати като любима активност на много звезди по света.


Благодарим Ви, че чететете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

За да видите статията, влезте в профила си или се регистрирайте.

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

Веригата концептуални фитнеси Next Level обяви начало на своята кампания "Красив умв красиво тяло". Тя ще осигури подкрепа на всеки, който иска да пребори предизвикателствата пред тялото и ума си, наложени от "новото нормално". Next Level са известни с многокомпонентните тренировки Les Mills, достъпни само в техните зали и отдавна познати като любима активност на много звезди по света.

Това, което отличава концепцията на Les Mills, е не само комбинацията от движения и различния тип натовареност. Тренировките се съпровождат от специална хореография и подбрана музика, която цели да мотивира, вдъхнови и влияе както на физическото, така и на менталното преживяване.

Именно за това от Next Level стартират нова инициатива, която за пореден път ги отличава от класическото разбиране за фитнес зала:

чрез физическа активност да подобрят менталното здраве на българина.

"Изолацията и стресът в нея, без възможност за добра физическа активност, потискат имунната система. По този повод има и публикации в "Медикъл експрес", които посочват ясна закономерност между липсата на социална и физическа активност с повишаването на "Ц" реактивния протеин (CRP), който е свързан с възпалителните процеси в тялото. Същевременно намаляват и нивата на Т и В лимфоцитите", споделя Ани Владимирова, психолог и консултант на кампанията.

Затова, според Владимирова, "всяка една тренировка, която учестява сърдечния ритъм и повишава дихателния капацитет, ни позволява да изчистим биохимията на стреса и да освободим всеки орган и система за оптимално функциониране. Груповите тренировки влияят положително заради няколко основни фактора: от една страна, ние се чувстваме част от група, което е свързано с много важната ни потребност да имаме принадлежност, да сме приети. Това дава спокойствие и усещане за справяне. В процесите на синхронност се задействат и огледалните неврони, независимо дали танцуваме или изпълняваме заедно еднакви упражнения. Чрез тях ние учим, свързваме се, развиваме се, ставаме по-добра своя версия. Всичко това дава усещане за пълноценност, а ако се върнем на биохимията - това дава и така нужният ни за добър емоционален фон серотонин и допамин".

"Когато сме изчистили тялото от токсичността на стреса, когато сме успели да се синхронизираме, чрез упражненията и движенията с хората от групата, когато сме изпитали радост от успеха си в залата, можем да се съсредоточаваме по-добре, да помним по-добре и да сме по-креативни. Без спорта въртележката на стреса ни кара само да се отбраняваме и да не виждаме детайлите и възможностите", обобщава Ани Владимирова.

Владимирова дава за пример и изследването на университетите в Есекс и Кеймбридж, в което са участвали над 10 хил. лица. То доказва, че физическата активност действа благоприятно не само на общото физическо състояние, но и на психиката. Учените изследват емоционалното състояние на всеки един участник след проведени тренировки. Колкото по-активен физически е участникът в изследването, толкова по-положителен е емоционалният му фон. Като тази тенденция се задържа дълго напред във времето, сравнено с лица, които не спортуват.

"Допълнително ни е нужно постоянството и последователност. Те водят до много повече успешност отколкото, ако залагаме само на дадености или талант. В този смисъл спортът е най-добрата инвестиция по отношение на здравето ни, на бизнеса и финансите ни, както и за връзките ни", допълва психологът.

В Next Level хората могат да открият

различни групови тренировки,

както под емблемата Les Mills, така и класическите йога, зумба, бели денс, канго. Така например LES MILLS TONE™ е подходяща "фитнес терапия" за перфекционисти, които обичат да държат всичко под контрол. Програмата дава оптималната комбинация от три вида тренировки - цялостна силова, за средна част на тялото и кардио. Предизвикателната комбинация от функционална тренировка, като клякания и напади, е съчетана с упражнения с помощта на лост и малки тежести. Всичко това помага да се увеличи сърдечната честота и да се премине неусетно към следващото ниво. Тъй като хореографията е лесна за следване, всеки се чувства успешен и в цялостен контрол.

BODYCOMBAT® пък е подходяща за хора, които изживяват burn out или трудно намират баланса между работата и личния живот. Тя представлява смесена тренировка, вдъхновена от бойните изкуства, под съпровод на мотивираща и енергизираща музика.

Йога практиките са идеални за тези, които имат повече енергия и лесно губят фокус. Те успокояват ума, учат ни на концентрация, вътрешна хармония и мир. Мотивацията идва от предизвикването на вашите физически и умствени граници.

Ако локдаунът, изолацията и ограничените социални контакти са ви причинили загуба на увереност и самочувствие, за вас определeно е подходящо нещо динамично като зумба или бели денс. Това е перфектната комбинация от прости, но много горещи танцови движения с най-новата музика, при които фокусът е повече за забавление, отколкото за перфектно представяне. Танците винаги подобряват настроението независимо от уменията и опита.

"Красив умв красиво тяло" ще се развива на два етапа. В първия, посредством онлайн базирана платформа, хората ще могат да изградят свой профил, да научат повече за своето състояние и да разберат коя програма е най-подходяща за тях. Във втората фаза ще получат и персоналното отношение във всички зали на Next Level и ще бъдат мотивирани да подобряват да резултатите си и да не се отказват.

Всички, които попълнят анкетата, ще получат безплатни тренировки от програмата, подходяща за тях. Освен това имат шанса да спечелят индивидуален онлайн сеанс със специалист от екипа на Ани Владимирова за допълнителна подкрепа и персонални насоки. Предвидени са и онлайн семинари, както и събития на живо, които ще се осъществят щом обстановката го позволи.

Очаква се платформата да започне работа през февруари, като от Next Level се надяват тогава да могат да отворят и вратите си отново за посещения.

За повече информация следeте профилите на Next Level във Facebook и Instagram, както и на

https://www.nextlevelclub.bg/

https://www.facebook.com/NEXTLEVELCLUB.BG

NEXT LEVEL Fitness (@nextlevelclub.bg) • Instagram photos and videos