Проучване на ЕК откри разлики в качеството на продукти под една марка

Сравнението показа, че в 10 от 20 храни и напитки има различия, но те не следват географски модел

Проучване на Европейската комисия потвърди, че едни и същи стоки имат различно качество в отделните страни от съюза. Изследвани са 20 продукта (виж карето), като при 10 от тях са открити вкусови разлики. Различията се забелязват ясно там, където съществуват големи разлики в състава на храните и напитките. Резултатите са от втората част на сравняването на качеството на хранителни продукти в ЕС, предлагани на пазара под една и съща марка на различни пазари. Проучването е проведено от Съвместния изследователски център (СИЦ) - вътрешната научна служба на Европейската комисия, предоставяща независими, базирани на научни изследвания съвети в подкрепа на изготвянето на политиките на ЕС.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове