The Frame: Покани Ван Гог, Сезан и Гоген у дома си

От пускането на първите модели от тази серия през 2017 г. досега са продадени над 1 милион телевизора

The Frame: Покани Ван Гог, Сезан и Гоген у дома си
The Frame: Покани Ван Гог, Сезан и Гоген у дома си
Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Влизате през вратата. Посрещат ви "Слънчогледите" на Ван Гог, след миг се наслаждавате на таитянките на неговия приятел Пол Гоген, а в зимната вечер от стената ви "гледа" творбата на Клод Моне "Снежната сцена в Аржантьой". Това вече е възможно не само при посещение на някои от най-прочутите галерии в света като Музея "Прадо" в Мадрид или "Албертина" във Виена, а от оживелия в хола ви телевизор The Frame. The Frame е част от лайфстайл гамата телевизори на южнокорейската компания Samsung, разработила още сериите The Serif (със специфичен профил на рамката, наподобяващ популярния шрифт Serif), и The Sero (с автоматично дистанционно завъртане на екрана на 90 градуса според типа на показваното изображение), както и новия модел The Terrace, разработен за употреба във външни помещения.

Влизате през вратата. Посрещат ви "Слънчогледите" на Ван Гог, след миг се наслаждавате на таитянките на неговия приятел Пол Гоген, а в зимната вечер от стената ви "гледа" творбата на Клод Моне "Снежната сцена в Аржантьой". Това вече е възможно не само при посещение на някои от най-прочутите галерии в света като Музея "Прадо" в Мадрид или "Албертина" във Виена, а от оживелия в хола ви телевизор The Frame. The Frame е част от лайфстайл гамата телевизори на южнокорейската компания Samsung, разработила още сериите The Serif (със специфичен профил на рамката, наподобяващ популярния шрифт Serif), и The Sero (с автоматично дистанционно завъртане на екрана на 90 градуса според типа на показваното изображение), както и новия модел The Terrace, разработен за употреба във външни помещения.

Дизайнерски продукт в хола

Днес телевизорите все по-ярко заявяват своето присъствие в ежедневието ни, изземвайки част от функциите на персоналния компютър, който беше започнал да доминира заради своята мултифункционалност като средство и за работа, и за игри, и за мултимедийни развлечения. Телевизорите обаче не се намесват толкова агресивно в нашия живот, а по-скоро допълват интериора, "нагаждайки се" към навиците и предпочитанията на потребителите. А те имат различни вкусове, ценности, начин на живот. И с новите телевизори за 2021 г. Samsung продължава да развива концепцията за телевизора като "център на новия мултислоен дом".

Телевизорът става спътник и приятел, обогатяващ ежедневието ни, тъй като домът вече се превръща в работен кабинет, класна стая, видеоконферентна зала, киносалон, фитнес зала, музикален кът. Това доведе до сериозен ръст на продажбите на телевизори при засилен интерес към модели с все по-големи екрани - 75, 85, дори 110 инчови, като Samsung e един от малкото производители, които могат да предложат модели във всички категории.

По-големите екрани дават възможност на потребителите да се "потопят" в емоциите от екрана. По-малките дисплеи могат лесно да бъдат съчетани в различни пространства и стаи, задоволявайки нововъзникващи нужди на потребителите в кухнята, детската стая или зимната градина. Същевременно иновациите, предложени от южнокорейската компания, не се правят самоцелно и спрямо хрумванията на инженери и дизайнери, а са резултат от непрекъснато поддържаната "топла" обратна връзка с потребителите и вслушване в техните желания и очаквания. Именно това позволява на Samsung да остане глобален лидер при телевизорите вече 15 години.

С дизайнерските серии за 2021 г. компанията предоставя на пазара модели с авангардни технологии като Quantum Dot и системата Multi-View, с впечатляващ дизайн и редица нови възможности, разработени съвместно с влиятелни партньори от различни сфери. Много от днешните потребители искат технологиите да изразяват техния стил. Телевизорите от серията The Frame отговарят именно на тези желания, превръщайки дома в картинна галерия. По данни на Samsung от пускането на първите модели от тази серия през 2017 г. досега са продадени над 1 милион телевизора.

Промени дизайна според вкуса си

Моделите от 2021 г. дават на потребителите нови възможности да персонализират външния вид на своя телевизор. Те могат да избират между рамка за стена, плътно прилепваща към нея подобно на снимки и картини в рамка, елегантна стойка на крачета (чиято височина може да се регулира например според новия саундбар) и студиен статив триножник като тези в изисканите картинни галерии. Разнообразието от рамки вече включва 3 от модерен тип и 2 със скосени краища, включително в бяло и в керемидено червено. Тези опции се допълват от предложения на външни разработчици. Изискани малки магнити улесняват смяната на един стил на рамката с друг, ако решите, че тя не подхожда на избраната картина.

Интерес представлява и новото приспособление The Shelf, чрез което можете да създадете в дома си стена по свой вкус с различни акценти за допълване на декора в жилището. С толкова много възможности хората откриват нови начини за творческа употреба на пространствата в дома си. Допълнителен ефект оказва и изтъненият корпус на телевизора, чиято дебелина вече е под 25 мм, аналогична на тази на повечето рамки за картини.

След като инсталират телевизора в дома си, потребителите могат да се абонират за приложението Art Store, чрез което ще имат достъп до над 1400 творби от най-известните музеи и галерии в света. Освен сътрудничеството с Музея "Прадо", "Албертина", Saatchi Art, Artspace, Sedition, Magnum Photos и LUMAS нов партньор на Art Store е NAVA Contemporary с произведения на изкуството, вдъхновени от природата. Ново е и партньорството с Etsy, осигуряващо широк избор от творби, включително "скрити диаманти" от по-неизвестни автори. Art Store показва достъпните в момента картини заедно с кратка информация, включваща името на автора и заглавието. Актуални промоции, полезни актуализации и улеснени функционалности са други подобрения в Art Store за моделите от 2021 г.

Освен художествени произведения потребителите могат да качат свои собствени снимки, които да се показват в голяма персонализирана фоторамка. Компанията е увеличила пространството за собствени галерии от 500 MB на 6 GB през 2021 г., в което могат да бъдат записани до 1200 снимки с UHD качество.

Разбира се, картини от виртуална изложба или снимки от ваканцията могат да се гледат на всеки умен телевизор, но The Frame e единственият модел, който ги показва, когато е изключен. Това става чрез т.нар. режим Art Mode, който предлага и няколко вида дигитално матово паспарту с избор между 16 цвята, както и 6 различни естетични филтъра (вкл. стил Art, Ink, Wash, Pastel, Aqua и Fauve). Вграденият изкуствен интелект помага на телевизора да препоръчва творби, които бихте искали да виждате на стената си, помагайки ви в мисията ви на куратор в собствената ви галерия.

Сензорът за яркост разпознава каква е околната светлина в помещението и автоматично балансира яркостта и цветовия тон на екрана, така че творбата да се вижда във вида, в който е била предвидена. Телевизорът разполага и със сензор за движение, който разпознава кога в стаята няма хора и изключва режима Art Mode, за да пести енергия. При влизане на човек в стаята сензорът за движение отново оживява творбата на екрана.

Мултифункционален телевизор

Освен картина The Frame е и впечатляващ телевизор с QLED дисплей, разчитащ на разработения от Samsung процесор Quantum 4K с вграден механизъм за изкуствен интелект, който помага за оптимизиране и на изображението, и на звука. Той позволява на телевизора The Frame да се учи от навиците на потребителя, да се адаптира и да създава подобрено зрителско изживяване. Дори оригиналното съдържание да е с по-ниска резолюция функцията 4K AI Upscaling подобрява всяка сцена на базата на създадената библиотека от разнообразни алгоритми за визуални данни. Тя се използва за възстановяване на най-малките детайли, премахване на цифров шум от изображенията и обостряне на текста и на краищата на обектите. Телевизорите The Frame автоматично разпознават параметрите в стаята и регулират осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина.

Телевизорът предлага и завладяващо звуково изживяване, чрез което можете да се потопите в сцената на филма или бойното поле от играта. Поддържат се и всички нови модели саундбар, включително минималистичния саундбар серия S, допълващ естетично лайфстайл моделите. Активният гласов усилвател (AVA) засича фоновия шум в стаята и регулира в реално време силата и яснотата на диалога. Предвидени са и 4 предварителни звукови режима - "Диалог", "Музика", "Спорт" и "Екшън".

Функцията Multi View е налична и в лайфстайл телевизорите, така че потребителят може да следи на екрана футболната среща и коментарите за нея в социалната мрежа, или диаграмите от работната презентация и участниците във видеоконферентната среща. Този режим дава възможност за настройка не само на големината на картината, но и на звука на всяка отделна секция.

Поддръжката на функцията "PC on TV" автоматично разпознава вашия офисен компютър с Windows 10 Professional и Mac OS 10.5 или по-нови, така че можете да го използвате на екрана на вашия телевизор. С него могат да бъдат свързани също Bluetooth мишка и клавиатура, което улеснява работата от дома. За автоматичното разпознаване на служебния лаптоп на него трябва да е инсталирано приложението Easy Connection.

Потребителите, съхраняващи снимки, видеоклипове и музикални колекции на своите смартфони, могат да ги споделят лесно на големия екран на The Frame чрез приложението SmartThings. Споделянето е безпроблемно и с устройства на Apple, тъй като се поддържа технологията AirPlay 2. Но чрез приложението SmartThings на телефона те ще могат да контролират всички свързани устройства в умния дом.

Телевизорите The Frame от 2021 се предлагат и с новото дистанционно управление, което не изисква батерии, тъй като се захранва чрез соларен панел или през USB порт. Това ще помогне за предотвратяване на отпадъци от 99 милиона батерии AAA, които, според прогнозите на компанията, биха се използвали за срок от 7 години, колкото е средният експлоатационен живот на един телевизор.