"Cargill България" добавя ИТ и data екип към хъба си за услуги за Европа, Близкия изток и Африка

Eдна от най-големите частни компании в света търси таланти и разраства бизнеса си в България

"Cargill България" добавя ИТ и data екип към хъба си за услуги за Европа, Близкия изток и Африка
"Cargill България" добавя ИТ и data екип към хъба си за услуги за Европа, Близкия изток и Африка
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Cargill, Inc. е една от най-големите частни компании в света. Основана през 1865 г. от Уилям Уолъс Каргил, тя остава вярна на мисията си: да помага на фермерите да просперират, да свързва пазарите и да предоставя на потребителите търсените продукти. През последните 155 години подобрихме начина, по който производството на храни и селското стопанство работят. Създадохме иновации, които промениха бизнеса и пазара.

Винаги в търсене на нови възможности за бизнес, ние работим отговорно и по начин, който ни кара да се гордеем. Това ни обединява и ни кара да намираме възможности да правим нещата по-добре всеки ден, за да можем устойчиво, отговорно и безопасно да изхранваме света в бъдещето.

Cargill разраства бизнеса си на българския пазар от 15 години

Първото предприятие на Cargill в България е създадено през 2006 г. със седалище в София. Бизнесът supply chain (стратегически доставки) на селскостопански продукти в Европа, Близкия изток и Африка на Cargill е един от основните бизнеси на компанията в България и е фокусиран основно върху покупко-продажбата на зърнени култури и маслодайни семена. Нашата цел е да обслужваме клиентите си въз основа на техните специфични нужди, на различните нива на обслужване и по каналите за произход, за да бъдем доверен партньор за фермери и неземеделски доставчици.

През 2013 г. отворихме втори офис във Варна, където нашият екип "Океански транспорт" ръководи изпълнението на глобалната търговия на Cargill с кораби и чартъри, свързани с тях пристанищни повиквания, технически доставчици и управление на агенции. Нашите специалисти използват своите широки технически познания, за да оптимизират логистиката на корабите и стоките.

През 2014 г. създадохме седалището на нашия европейски център за споделени бизнес услуги в София - Cargill business services. От тук управляваме процеси в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегически доставки, както и HR решения за бизнеса на Cargill в Европа, Близкия изток и Африка. В офиса на Cargill в София работят над 1350 служители, които управляват критични процеси и предоставят широко портфолио от висококачествени услуги със силен фокус върху ефективността и усъвършенстването на процеси от световна класа.

Cargill продължава да търси нови таланти в България

Със сегашния си екип от професионалисти "Cargill България" се превърна в хъб за нашите операции в Европа, Близкия изток и Африка. Този впечатляващ ръст и добавената стойност към световния бизнес, не биха били възможни без талантливите хора, които станаха част от пътуването на Cargill към превръщането й в интегрирана оперативна компания.

Макар и сравнително малък, българският пазар на труда има няколко ключови силни страни:

• Предлага едни от най-високите нива на университетско образование на кандидатите за работа.

• Предлага високо ниво на владеене на чужд език, което е изключително важно в сложен, разнообразен и мултикултурен регион като Европа, Близкия изток и Африка.

• Осигурява благоприятни разходи за заплащане в сравнение с други държави - членки на ЕС.

• Според неотдавнашно проучване, проведено от Reboot Online, което оценява редица фактори, допринасящи за успеха на жените в работната сила, България бе посочена за най-добрата европейска държава за работещи жени и държи третото място по брой на жените в управлението на компании.

• Не на последно място, България е втора в Европейския съюз по ниво на жените в науката и инженерните науки.

Множеството позитиви карат Cargill да проучи допълнителните възможности за увеличаване на присъствието си в страната, като се фокусира по-специално върху ИТ/цифровия пазар. Компанията възнамерява да позиционира няколко средни и висши управленски роли в офиса в София.

Cargill съзадава нов ИТ и data екип в България

Изградихме силен data екип, който ще се разраства още повече в близко бъдеще. В процес сме на набор на кадри за позиции като дата инженери, изследователи на данни и анализатори на данни.

Като една от първите 27 компании, подписали меморандума "Парадигма за паритет", това несъмнено ще помогне да постигнем глобалната си цел за пълен паритет между половете в нашето корпоративно лидерство до 2030 г.

През последните години нашите ИТ и data екипи се фокусираха върху оперативни постижения, с които спечелиха доверите на ключови партньори в предприятията и бизнесите ни.

Благодарение на нашите колективни усилия, ангажираност и прецизно изпълнение ние сме в състояние да си партнираме и да генерираме стойност за Cargill и да отворим възможност на компанията да стане лидер в индустрията.

Предоставяме цифровото ядро, данни и технология, които ни позволяват да използваме информацията по начин, по който нашите клиенти могат да подобрят процесите на вземане на решения и бизнес методология.

С помощта на нашата нова глобална ИТ стратегия ние настройваме фокуса и посоката на Cargill Global IT, за да я превърнем в гъвкава ИТ организация от световна класа. А нейната еволюция е насочена към подобряването услугите към нашите клиенти, за да служи като още по-надежден партньор в бъдеще.

С 1800 локации по света нашата глобална ИТ организация поддържа ИТ структурата за 120 000 служители на Cargill, базирани в повече от 70 държави и 1800 места. Говорим над 20 езика. Нашите 8000 сървъра, 10 центъра за данни и 40 000 мрежови устройства свързват повече от 40 000 мобилни компютъра, над 41 000 настолни компютъра и 13 000 смартфона, които обменят 6 петабайта информация. Това е еквивалентно на 1,4 милиона DVD-та!

Поддържайки пълна ИТ инфраструктура от социални медии, интернет, мобилни, аналитични, облачни и други. Така променяме бизнес моделите, създаваме нови възможности и разгръщаме дефиницията за успех.

Като усъвършенстваме цифровото бъдеще на Cargill, ние подобряваме безопасността на служители и клиенти, подобряваме процесите по вземане на решения, фокусираме се върху пълноценни взаимоотношения с клиентите си и в крайна сметка увеличаваме производителността.

Ние помагаме на Cargill да процъфтява на своите пазари, да увеличава приходите и пазарния си дял и възръщаемостта на инвестициите. Така те се превръщат в движеща сила за промяната на начина, по който агробизнесът работи в световен мащаб.

Зад всяко цифрово решение стои ценен служител. Cargill инвестира в човешкия потенциал и бизнес проницателността. В комбинация с технически опит, това води до печеливши инициативи, които имат солидна бизнес обосновка и ясна възвръщаемост на инвестициите. Всичко това е възможно благодарение на нашите талантливи и всеотдайни екипи и най-вече нашата ясна визия за бъдещия свят, които ние от Cargill сме отдадени да изхранваме по безопасен, отговорен и устойчив начин.

Нашето глобално ИТ и data пътуване продължава, подхранвано от амбицията ни да се развиваме, вдъхновяваме и успеем в тази постоянно променяща се ИТ среда. Станете част от това пътуване.