🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Капитал 100" за 2020: Двете разлики

Най-големите компании в България през 2020 г.

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Статията е част от класацията на "Капитал" "К100: Най-големите компании в България". Достъп до пълната класация имат читателите с абонамент Капитал PRO. Вижте още за бизнес доклада.

Класацията К100 може да бъде закупена в хартиен или в електронен формат тук.

2020-а дойде в комфорта на десетилетие световен икономически растеж. Но две непланирани събития се отразиха на всяка компания в България. Първото беше небивалата бизнес пауза в ковид пролетта. В Европа, САЩ, а и тук пандемията буквално спря всяко начинание за седмици или за месеци. Пропуснатият бизнес тогава, а за много компании и през есента логично снижи приходи и печалби. Но заради адаптивност, дигитализация, а и тук-там държавна субсидия годината не е била кошмарна. Големите компании с изключение на няколко сектора като горива, транспорт, туризъм имат едноцифрен спад в оборотите. А има и примери на растящи, естествено в по-дигиталните сфери. Затова и изданието на "Капитал 100" е първото място, в което се вижда конкретно как корона кризата се е отразила на всяка компания с оборот над 100 млн. лв. През класацията всеки предприемач може да види и как се развива партньор или конкурент, или цял сектор.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар