In memoriam: Рестoрантьорът, който научи София на световен вкус
Съсобственикът на Mediterraneo, Hamachi-ni, Cinecitta и La Bottega Симеон Цеков оставя в наследство успешни и устойчиви ресторанти


Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща
В ресторантьорството в България рядко се срещат истории, които да вдъхновяват. По ред причини - пазарни дефицити, неумел мениджмънт, идеи, изпреварили времето си или недостатъчна кулинарна култура в публиката - ресторантите трудно оцеляват повече от няколко сезона, още по-рядко успяват да пораснат и същевременно да запазят високо качество. Има, разбира се, и изключения, а сред най-ярките са добре познатите софийски ресторанти от групата на "Рене кетъринг" - японските Hamachi-ni и Sushi Bar, средиземноморският Mediterraneo, италианските Cinecitta Osteria Italiana и веригата La Bottega. Част от тях бяха новатори - първите по рода си в България изобщо. Те зададоха стандартите, промениха менюто в България и го направиха много по-разнообразно, възпитаха вкус в клиентите. И продължават да го правят вече близо 20 години.
Когато техният съсобственик и съидеолог Симеон Цеков миналата седмица си отиде завинаги много преди времето си, тъжната новина отекна силно в целия хорека сектор. Симо, както го наричат тези, които го познаваха, безспорно бе сред най-успешните и уважавани предприемачи и мениджъри в сектора. А неговите партньори и приятели казват, че приносът му за развитието на ресторантьорството в България излиза отвъд границите на собствения му бизнес.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.