Русенският шивашки бум

Облекла на световни модни брандове, както и на добре познати на вътрешния пазар марки започват своя живот тук

Бюлетин: Ритейл Ритейл

Всяка седмица получавайте най-важното и интересно от ритейл сектора във вашата поща

Шивашкият бранш е сред отраслите, които определят облика на Русе и региона. Облекла на световни модни брандове, както и на добре познати на вътрешния пазар марки започват своя живот тук. Традиции, добре подготвени кадри, модерно оборудване, гъвкавост са сред факторите, които предопределят избора на чуждестранните възложители на поръчки за русенски фирми.

Пандемичната 2020 поставя на изпитание дружествата в сектора. Локдаун, затворени хора и магазини, запаси от дрехи, огромни количества на склад, отложени продажби на колекции, забавени плащания и дори фалити по веригата са само част от проблемите, с които се сблъскват шивашките компании не само в Русе. Бизнесът обаче бързо се пренастрои от облекла към маски за многократна употреба.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.